Formula 1: Αυτός είναι ο rookie της χρονιάς (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Αυτός είναι ο rookie της χρονιάς (vid)
Μπορεί να μην είχε ανταγωνισμό αλλά ο Ζου Γκουάνγιου άξιζε αυτόν τον τίτλο με τις εμφανίσεις του.

Σε κάθε αγωνιστική σεζόν της Formula 1, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που ξεχωρίζουν. Κάποιος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, κάποιος έχει τις περισσότερες νίκες ή τις περισσότερες pole positions – ενίοτε έχουμε το ίδιο όνομα στην κορυφή σε διάφορες κατηγορίες.

Υπάρχει όμως και ο άτυπος τίτλος του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς. Φέτος αυτός πήγε στο Ζου Γκουάνγιου που… το άξιζε αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν είχε ανταγωνισμό. Ήταν ο μοναδικός rookie πλήρους εμπλοκής φέτος, με τον Νικ ντε Βρις να μπαίνει επίσης στη λίστα με την συμμετοχή του στο Grand Prix Ιταλίας.

«Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι μεγάλη τιμή. Ήταν δύσκολα, ερχόμενος στη Formula 1, με όλη αυτή την πίεση, εκπροσωπώντας μία ολόκληρη χώρα. Δουλέψαμε σκληρά πριν το ξεκίνημα της σεζόν και πήραμε αυτό που αξίζαμε», είπε ο Ζου.


Έπειτα, ζητήθηκε από τον οδηγό της Alfa Romeo να επιλέξει το highlight της σεζόν του. Δίχως δεύτερη σκέψη, επέλεξε την πρεμιέρα του 2022, στο Σακχίρ, όπου έγινε ο 66ος οδηγός στην ιστορία του σπορ που βαθμολογήθηκε.

«Θα έλεγα το Μπαχρέιν. Όπου τερμάτισα στους βαθμούς στο ντεμπούτο μου. Ότι κι αν ακολουθήσει, η πρώτη φορά είναι πάντα η πιο δυνατή ανάμνηση», πρόσθεσε ο 23χρονος.

Ζου Γκουάνγιου

Ο οδηγός από τη Σαγκάη βαθμολογήθηκε σε δύο ακόμα αγώνες, με τη δέκατη θέση στη Μόντσα και την όγδοη, που είναι η καλύτερή του, στο Grand Prix του Καναδά και το σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ.

Ο Ζου θα οδηγεί και το 2023 για λογαριασμό της Alfa Romeo F1.

Ζου Γκουάνγιου

Φωτογραφίες: Alfa Romeo F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!