Formula 1: Ο «κακός δαίμονας» της Mercedes επέστρεψε στο Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Ο «κακός δαίμονας» της Mercedes επέστρεψε στο Άμπου Ντάμπι
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με το ρυθμό της W13 στη Γιας Μαρίνα, με την ομάδα του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Έπειτα από ένα ονειρεμένο αγωνιστικό τριήμερο στη Βραζιλία, η Mercedes-AMG προσγειώθηκε απότομα στο Άμπου Ντάμπι, στον τελευταίο αγώνα της Formula 1 για το 2022. Η W13 έδειξε στις πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών να είναι ανταγωνιστική έναντι των αντιπάλων της, όμως αυτό δεν μετουσιώθηκε σε καλό ρυθμό στις κατατακτήριες, που πρωταγωνιστής ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5 και 6, όντας πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί από το χρόνο της pole position. Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μιλώντας στο F1TV, αποκάλυψε το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε.

«Είχαμε πολλά προβλήματα με τα φρένα. Μας ταλαιπωρούν όλη τη χρονιά. Το ένα εμπρός φρένο είχε 200 βαθμούς Κελσίου και το άλλο 700-800 βαθμούς Κελσίου. Όταν πατάς το φρένο, το μονοθέσιο κινείται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προσπαθούσα να φέρω το ένα φρένο στη σωστή θερμοκρασία, αλλά ποτέ δεν είχε παρόμοια θερμοκρασία με το άλλο φρένο. Κανονικά έπρεπε και τα δύο να έχουν ίδιες θερμοκρασίες», ανέφερε ο Βρετανός.

Όσο για το ποιες είναι οι πιθανότητές του στο Grand Prix της Κυριακής, ο Χάμιλτον δεν δήλωσε αισιόδοξος: «Ο ρυθμός μας θα είναι παρόμοιος με αυτόν των κατατακτηρίων. Έχουμε ξανά έντονες αναπηδήσεις. Ναι, το βάθρο θα είναι δύσκολο. Όμως αν η φθορά των ελαστικών μας είναι καλύτερη τότε μπορεί να έχουμε ελπίδες να ανέβουμε στο βάθρο».

Η Mercedes μάχεται με τη Scuderia Ferrari για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 19 βαθμοί. Όμως με βάση την εικόνα των κατατακτηρίων, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη γερμανική ομάδα.

Αύριο τα κόκκινα φώτα για τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 στο 2022 σβήνουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Όμως η δράση στο gMotion by Gazzetta ξεκινά από τις 14:30 ώρα Ελλάδος, όπου θα μπούμε από νωρίς σε κλίμα Grand Prix.

F1 Άμπου Ντάμπι

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!