WRC: Μπριν και Λάπι θα οδηγούν για τη Hyundai τη νέα χρονιά

WRC: Μπριν και Λάπι θα οδηγούν για τη Hyundai τη νέα χρονιά

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC: Μπριν και Λάπι θα οδηγούν για τη Hyundai τη νέα χρονιά
Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τους τέσσερις οδηγούς της για το 2023, μετά την λύση της συνεργασίας με τους Τάνακ και Σόλμπεργκ.

Μόλις μία μέρα μετά τη γνωστοποίηση ότι χωρίζουν οι δρόμοι της M-Sport Ford με τον Κρεγκ Μπριν, ο Ιρλανδός ανακοινώθηκε από τη Hyundai Motorsport ως ένας από τους εργοστασιακούς οδηγούς της για το 2023 στο WRC. Ο Ιρλανδός που κυνηγά ακόμα την πρώτη του νίκη στο θεσμό, θα μοιράζεται το τρίτο i20 N Rally1 με τον πολύπειρο Ντάνι Σόρντο.

Δίπλα στον Τιερί Νεβίλ που αναβαθμίζεται σε πρώτο οδηγό της ομάδας, θα βρίσκεται ο Εσαπέκα Λάπι, ο οποίος οδηγούσε πέρυσι για την Toyota Gazoo Racing. Ο Λάπι θα λάβει μέρος σε όλα τα ράλλυ του 2023.

Η κορεάτικη εταιρεία αποχαιρέτησε φέτος τόσο τον πρώην πρωταθλητή Οτ Τάνακ (ο οποίος ενδέχεται να μεταπηδήσει στην M-Sport) όσο και τον νεαρό Όλιβερ Σόλμπεργκ (γιο του Πέτερ Σόλμπεργκ). Η Hyundai κάνει έτσι πράξη το σχέδιο για έμπειρα πληρώματα για τη νέα σεζόν, καθώς θέλει να κατακτήσει τους τίτλους τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών.

Εσαπέκα Λάπι Hyundai

«Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το να πάω στην Hyundai Motorsport και να έχω πλήρη εμπλοκή στο WRC το 2023 ήταν κάτι που δεν περίμενα. Η νέα σεζόν δείχνει πολλά υποσχόμενη για την ομάδα», δήλωσε ο Λάπι.

«Έχω παρατηρήσει τη βελτίωση της Hyundai μέσα στη σεζόν και βλέπω ότι χτίζει μομέντουμ. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλούς λόγους να πανηγυρίσουμε το 2023», ανέφερε ο Μπριν που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Hyundai Motorsport την τριετία 2019-2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!