WRC: Τέλος ο Μπριν από την M-Sport Ford, ανοίγει ο δρόμος για τον Τάνακ

Κώστας Παστρίμας
WRC: Τέλος ο Μπριν από την M-Sport Ford, ανοίγει ο δρόμος για τον Τάνακ
Το συμβόλαιο του Κρεγκ Μπριν με την M-Sport διακόπηκε ένα χρόνο πριν από τη λήξη του.

Ο Κρεγκ Μπριν και η M-Sport Ford αποφάσισαν κοινή συναινέσει να διακόψουν τη συνεργασία τους ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Ιρλανδός είχε ενταχθεί στη βρετανική ομάδα με διετές συμβόλαιο ξεκινώντας από αυτή τη σεζόν, και μάλιστα με πλήρη εμπλοκή, αλλά όπως επιβεβαίωσε η M-Sport οι δρόμοι τους χώρισαν.

Ο Μπριν πέρασε φέτος μια δύσκολη σεζόν πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Rally1. Ήταν μια χρoνιά γεμάτη ατυχήματα και εγκαταλείψεις, για να ολοκληρωθεί με τον Ιρλανδό στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Ο Μπριν ξεκίνησε τη σεζόν με συνοδηγό τον Πολ Ναγκλ αλλά μετά το Ράλλυ Ισπανίας ο Ναγκλ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και τον αντικατέστησε ο Τζέιμς Φούλτον.

Κρεγκ Μπριν

Το μέλλον του Breen στην ομάδα την επόμενη χρονιά έχει αρχίσει να αμφισβητείται εδώ και καρό και ο 32χρονος αναμένεται να επιστρέψει στη Hyundai, με την οποία έτρεξε την περίοδο 2019-2021. Η Hyundai αναμένεται να αποκαλύψει τους οδηγούς του 2023 αυτή την εβδομάδα.

Ο «χωρισμός» έγινε με πολύ καλούς όρους, κάτι που φαίνεται στις δηλώσεις τόσο του Μπριν όσο και των ανθρώπων της M-Sport.

Κρεγκ Μπριν: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην M-Sport και σε όλη την ομάδα για όλα όσα έχουν κάνει για μένα φέτος. Ήταν μια σημαντική σεζόν, η πρώτη μου πλήρους συμμετοχής και η συμμετοχή με το Puma ήταν φανταστική. Υπήρξαν πολλές ευχάριστες στιγμές σε αυτό το σύντομο ταξίδι. Η M-Sport έχει μια πραγματική οικογενειακή αίσθηση και θα είναι λυπηρό να την αφήσουμε πίσω. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα να είμαι μέλος της ομάδας, αλλά τελικά ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Ανυπομονώ για το μέλλον και συνεχίζω να χτίζω τη συνεργασία μου με τον Τζέιμς (Φούλτον, ο συνοδηγός του). Εύχομαι στην ομάδα ό,τι καλύτερο για την επόμενη σεζόν».

ford puma rally1

Ρίτσαρντ Μίλενερ, επικεφαλής της M-Sport: «Ήταν χαρά μου η συνεργασία με τον Κρεγκ και προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος που πήρα αυτόν και τον Πολ (Ναγκλ) στην ομάδα φέτος. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζαμε τις δυνατότητες που υπήρχαν και θα θυμάμαι πάντα τα καλά – κυρίως το διπλό βάθρο που εξασφάλισε για την ομάδα μαζί με τον Σεμπαστιέν Λεμπ στην αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς, όμως, μερικές φορές τα πράγματα απλά δεν κάνουν κλικ και αυτή είναι η πραγματικότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Ο Κρεγκ είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρέπει να πετύχει περισσότερα στην καριέρα του, αλλά η ομάδα πιστεύει ότι χρειαζόμαστε μια νέα προσέγγιση για το 2023. Ευχόμαστε στον Κρεγκ και στον Τζέιμς καλή τύχη για το μέλλον και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας προς την επόμενη σεζόν και να εξασφαλίσουμε μια ανταγωνιστική σύνθεση για το Puma Hybrid Rally1».

Προφανής υποψήφιος για τη θέση του Μπριν στην M-Sport Ford είναι ο Οτ Τάνακ, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε από τη Hyundai.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!