Αλεξάνδρα Σδούκου: «Τα 8.000 ευρώ είναι η τέταρτη υψηλότερη επιδότηση στην ΕΕ για τα ηλεκτρικά οχήματα»

Κώστας Μπιτσικώκος
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Τα 8.000 ευρώ είναι η τέταρτη υψηλότερη επιδότηση στην ΕΕ για τα ηλεκτρικά οχήματα»
Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών αναφέρθηκε κατά την ομιλία της στο Green Transport Conference στα αποτελέσματα του προγράμματος ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Λεπτομέρειες του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλετρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, παρέθεσε η Αλεξάνδρα Σδούκου κατά την ομιλίας της στο Green Transport Conference που διεξάγεται στην Πάτρα. Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ήδη έχουν κατατεθεί 10.000 αιτήσεις και έχει δεσμευτεί ποσό 26 εκατ. ευρώ.

Η κα Σδούκου υποστήριξε ότι η επιδότηση των 8.000 ευρώ ανά ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η 4η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος φέρνουν τη χώρα μας στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη.

Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στις ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, όσων δηλαδή φορτίζουν στην πρίζα. «Ήδη έχουμε φθάσει το 90% του στόχου για το 2022, με δύο μήνες να απομένουν», δήλωσε η κα Σδούκου. «Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το στόχο για φέτος, που είναι 7.500 αυτοκίνητα».

Αλεξάνδρα Σδούκου

Αλεξάνδρα Σδούκου στο Gazzetta: «Στο δεύτερο κύκλο του “Κινούμαι Ηλεκτρικά” παρατηρείται σαφής στροφή προς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

H Γενική Γραμματέας επανέλαβε ότι έως τα τέλη του έτους θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», μέσω του οποίου θα παρέχονται σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά και εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων ταχυφορτιστών. Το πρόγραμμα θα θα έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, τόνισε ότι το πλάνο ανάπτυξης υποδομών φόρτισης περιλαμβάνει 12.000 σημεία έως το 2025 και 25.000 σημεία έως το 2030. «Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτούς τους στόχους θα τους ξεπεράσουμε κατά πάρα πολύ», δήλωσε ο κ. Ξιφαράς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ζωντανά το συνέδριο, χορηγοί επικοινωνίας του οποίου είναι το Gazzetta και το gMotion.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!