Jeep: Νέα διάκριση για το Grand Cherokee 4xe

Jeep: Νέα διάκριση για το Grand Cherokee 4xe

Κώστας Παστρίμας
Jeep: Νέα διάκριση για το Grand Cherokee 4xe
Το κορυφαίο Grand Cherokee 4xe της Jeep βραβεύτηκε ως το «Green 4X4 of the Year 2023».

Το πρώτο Grand Cherokee με Plug-in Hybrid σύστημα είναι πια γεγονός και φέρνει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών, που το καθιστούν πλέον το πιο αποδοτικό και παράλληλα το πιο φιλικό προς το περιβάλλον στην ιστορία. Τις σημαντικές του αρετές φαίνεται πως εκτιμούν πολλοί ειδικοί καθώς για μια ακόμα φορά το νέο SUV κατάκτησε την κορυφή.

Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe κατέκτησε στην Αμερική τη διάκριση «2023 Green 4x4 of the Year» από το Green Car Journal. Πρόκειται για ακόμα μια αναγνώριση τόσο για το υβριδικό σύστημα 4xe όσο και για τις αυξημένες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου του Grand Cherokee.

Jeep

Το Grand Cherokee 4xe είναι εξοπλισμένο με έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το υβριδικό σύστημα δίνει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με απόδοση 380 ίππους και 640Nm ροπής. Είναι σε θέση να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα, ενώ οι επιδόσεις του είναι πολύ δυναμικές με τα 0-100 Km/h να έρχονται σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα. Το σύστημα τετρακίνησης διαθέτει και κοντό κιβώτιο, ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει έως και τα 27,5 εκατοστά χάρη στην αερανάρτηση Quadra-Lift.

Jeep

Ο Ρόν Κόγκαν, Εκδότης του Green Car Journal, σχολίασε: «Το Jeep Grand Cherokee 4xe καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των σύγχρονων αγοραστών. Κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, όχι μόνο λόγω των κορυφαίων εκτός δρόμου δυνατοτήτων που διαθέτει, αλλά και χάρη στη δυνατότητα να κινείται με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό το προηγμένο σύστημα κάνει εξαιρετικά εύκολες και απολαυστικές τις καθημερινές μετακινήσεις».

Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά με τιμές από 92.500 ευρώ και 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 160.000χλμ.

Jeep

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!