Formula 1, Φερστάπεν: «Είχαμε αρκετή φθορά, θα ήμουν αργός και με τη μαλακή γόμα»

Formula 1, Φερστάπεν: «Είχαμε αρκετή φθορά, θα ήμουν αργός και με τη μαλακή γόμα»
Απογοητευμένος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν από το αποτέλεσμά του στον Αγώνα Σπριντ της F1 στο GP Βραζιλίας, καθώς τερμάτισε εκτός της πρώτης τριάδας.

Μία εμφάνιση μακριά από όσα μας έχει... συνηθίσει φέτος, πραγματοποίησε ο Μαξ Φερστάπεν στον Αγώνα Σπριντ του Ιντερλάγος, εκεί όπου κυριάρχησε ο Τζορτζ Ράσελ. Ο Ολλανδός εκκίνησε με τη μεσαία γόμα ελαστικών και παρότι πήρε από νωρίς την πρωτοπορία, είδε τον νεαρό Βρετανό, αλλά και τους Κάρλος Σάινθ και Λιούις Χάμιλτον - όλοι με ελαστικά μαλακής γόμας - να τον προσπερνούν με ευκολία.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Φερστάπεν μίλησε στο Sky Sports για τον αγώνα του και εστίασε σε ένα συγκεκριμένο τομέα: «Στην αρχή ένιωθα άνετα, αλλά για κάποιο λόγο δεν λειτούργησε σωστά τίποτα σήμερα. Πιστεύω όμως πως και με τη μαλακή γόμα θα ήμουν πολύ αργός. Είχαμε ξεκάθαρα αρκετή φθορά στα ελαστικά μας. Θα κάνουμε την ανάλυσή μας, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον αγώνα. Δεν πρόκειται πάντως να είναι χειρότερα απ’ ό,τι στο σπριντ».

Μαξ Φερστάπεν

Όσο για τις ελπίδες του στο Grand Prix της Κυριακής, ο Φερστάπεν δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Θα δούμε τα δεδομένα από την τηλεμετρία μας. Στην τελική όμως όταν έχεις τόση περισσότερη φθορά από μια άλλη ομάδα, δεν έχει σημασία τι ελαστικά έχεις στο μονοθέσιο. Οπότε πιστεύω πως πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό».

Παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην 4η θέση, ο Φερστάπεν θα εκκινήσει 3ος, πίσω από τους οδηγούς της Mercedes. Αυτό θα συμβεί διότι ο Κάρλος Σάινθ έχει ποινή 5 θέσεων επειδή οι μηχανικοί της Ferrari άλλαξαν κινητήρα στο μονοθέσιο του Ισπανού.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 30 λεπτά νωρίτερα. Με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!