Volkswagen ID. Buzz: Είναι τόσο έξυπνο όσο και πρακτικό (vid)

Volkswagen ID. Buzz: Είναι τόσο έξυπνο όσο και πρακτικό (vid)

Newsroom
Volkswagen ID. Buzz: Είναι τόσο έξυπνο όσο και πρακτικό (vid)
Το ηλεκτρικό επιβατικό βαν που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Αστυπάλαια διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Μπορεί να κινηθεί μόνο του στον αυτοκινητόδρομο ή να παρκάρει χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό. Το ID. Buzz, ο ηλεκτρικός διάδοχος του θρυλικού Bulli εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διαθέτει η Volkswagen στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Δύο συστήματα που βρίσκονται στον προαιρετικό εξοπλισμό του ID. Buzz στην Ευρώπη είναι το Travel Assist και το Park Assist Plus. Το πρώτο αφορά την αυτόνομη κίνηση του ηλεκτρικού βαν στον αυτοκινητόδρομο, στο μέσον της λωρίδας και σε σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Μάλιστα η τεχνολογία Swarm Data του επιτρέπει να συλλέγει δεδομένα από άλλα αυτοκίνητα Volkswagen που έχουν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παραμένει στο κέντρο της λωρίδας ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους, χωρίς κεντρική διαγράμμιση!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης. Το σύστημα αναλαμβάνει τη στάθμευση του ID. Buzz και μάλιστα θυμάται παλαιότερες μανούβρες στο συγκεκριμένο χώρο (π.χ. στο γκαράζ της οικίας), επαναλαμβάνοντάς τις. Η λειτουργία μνήμης είναι ενεργή σε ταχύτητες κάτω από 40 χλμ/ώρα και σε αποστάσεις έως 50 μέτρα. Δείτε στο ακόλουθο βίντεο πώς λειτουργεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!