Formula 1: Η Audi θέλει να κερδίσει τη Mercedes

Formula 1: Η Audi θέλει να κερδίσει τη Mercedes
Ο πρώην οδηγός της F1 Πολ Ντι Ρέστα μίλησε για την είσοδο της Audi στο σπορ τα επόμενα χρόνια και τον κύριο στόχο των Γερμανών.

Η Formula 1 αναμένεται να περάσει σε μία νέα εποχή το 2026. Οι τεχνικοί κανονισμοί κινητήρων θα αλλάξουν και αυτό θα οδηγήσει τους κατασκευαστές να εξελίξουν νέες μονάδες ισχύος για τα μονοθέσιά τους. Στόχος των αλλαγών αυτών ήταν να προσελκύσουν νέους «παίκτες» και αυτό επετεύχθη, με την Audi να ανακοινώνει την είσοδό της στο σπορ.

Η γερμανική φίρμα θα εξαγοράσει τη Sauber Motorsport, που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή με την ονομασία Alfa Romeo. H μετάβαση της ελβετικής ομάδας στους Γερμανούς θα γίνει σταδιακά, με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Audi F1

Για την άφιξη της Audi το 2026 μίλησε ο πρώην οδηγός των Force India και Williams Πολ Ντι Ρέστα στο Sky Sports: «Είναι κάτι το τεράστιο για τη Formula 1, αν το καλοσκεφτούμε. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα γίνει η όλη επένδυση για την Audi. H Sauber είναι πολλά χρόνια στο σπορ και είναι ομάδα του midfield που ποτέ δεν κατάφερε να κάνει υπέρβαση. Όμως με την Audi, πιστεύω πως μπορεί να κάνει πολλά. Ως οδηγός, όμως, θέλεις να είσαι στην Audi στα δύο πρώτα τους χρόνια στο σπορ; Δεν είμαι σίγουρος πως θα έχουν την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία. Θα προσπαθήσουν να φέρουν κάποιο μεγάλο όνομα όπως τον Σαρλ Λεκλέρ ή τον Λάντο Νόρις να ηγηθεί της προσπάθειας; Θα πρέπει να περιμένουμε γι’ αυτό, αλλά είναι φοβερό που έχουμε μία νέα φίρμα στο σπορ. Έχουν πετύχει πάρα πολλά σε άλλες μορφές αγώνων και θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση. Πιστεύω πως ο μεγαλύτερος στόχος τους είναι να κερδίσουν τη Mercedes. Από εμπορικής άποψης, αυτός θα είναι σίγουρα ένας στόχος τους».

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η τεχνική συνεργασία μεταξύ των Audi και Sauber έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι εργασίες καλύτερης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Audi F1

Φωτογραφίες: Audi media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!