Formula 1: H Alpine ψάχνει νέους επενδυτές

Formula 1: H Alpine ψάχνει νέους επενδυτές
Το Renault Group πραγματοποιεί εσωτερική αναδιοργάνωση και στο πλαίσιο αυτής, ψάχνει νέους συνέταιρους για την ομάδα της Alpine στην F1.

To 2021 η Renault μετονόμασε την ομάδα της στη Formula 1 σε Alpine και έφερε τη μικρή γαλλική σπορ μάρκα στο παγκόσμιο προσκήνιο. H κίνηση αυτή αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σημαντικά.

Μόνο για την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις της Alpine σημείωσαν 74% αύξηση σε σύγκριση με το 2020. Οι Γάλλοι αποδίδουν την κατακόρυφη αυτή βελτίωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τους στην εμπλοκή της μάρκας στη Formula 1. Επιπλέον, με τη νέα οικονομική δομή του σπορ, κάθε ομάδα μπορεί να έχει κέρδη και παράλληλα η αξία της να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Το Group Renault θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως είναι ανοικτό σε εξωτερικές επενδύσεις στην Alpine: «Η Alpine πρόκειται να επεκταθεί παγκοσμίως μελλοντικά με τη μισή ανάπτυξή της να πραγματοποιείται εκτός Ευρώπης, αξιοποιώντας εμπορικές συνεργασίες και υποστήριξη επενδυτών. Η Alpine είναι ανοιχτή να κεφαλαιοποιήσει την οικονομική αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων της ομάδας της Formula 1».

Alpine F1

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το μέλλον της γαλλικής φίρμας βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά ότι ο Όμιλος Renault θα ενδιαφερόταν να δει κάποιον επενδυτή, που ενδεχομένως να συνεισφέρει στον τεχνολογικό τομέα. To 2026 γαλλική μάρκα θα μεταβεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση στη γκάμα των αυτοκινήτων δρόμου και το όραμά της αναδύεται μέσω του νέου Alpenglow.

Μένει να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο τομέα και πώς η Renault θα διαχειριστεί την πιθανή εισχώρηση νέων επενδυτών στην Alpine.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!