Θέλεις Lamborghini; Μετά από 18 μήνες

Θέλεις Lamborghini; Μετά από 18 μήνες

Κώστας Μπιτσικώκος
Θέλεις Lamborghini; Μετά από 18 μήνες
Το βιβλίο παραγγελιών της Lamborghini είναι γεμάτο έως και το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τον CEO της μάρκας.

Η ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα φαίνεται πως δεν... αγγίζουν τις μάρκες που κατασκευάζουν supercars. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Lamborghini, η οποία έχει “ξεπουλήσει” για το επόμενο 1,5 έτος! Αυτό ανέφερε ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, κάνοντας γνωστό ότι οι παραγγελίες που έχει λάβει η ιταλική μάρκα καλύπτουν την παραγωγή έως και το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της Lamborghini. Το τελευταίο μοντέλο της με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί στα τέλη του έτους στο Μαϊάμι. Πρόκειται για την έκδοση off road της Huracan. Από το νέο έτος θα αρχίσει το λανσάρισμα υβριδικών εκδόσεων, με την πλήρη γκάμα της μάρκας να έχει εξηλεκτριστεί έως το 2024.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων από την Automobili Lamborghini κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2022, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ιταλικής μάρκας του Ομίλου Volkswagen. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 7.430 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 8% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Σε όλες τις σημαντικές αγορές για την Lamborghini σημειώθηκε άνοδος: +8% στις ΗΠΑ, +5% στην Κίνα, +16% στη Γερμανία, +20% στην Μ. Βρετανία, +26% στην Ιαπωνία.

Η Urus, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας, παραμένει το best seller μοντέλο της Lamborghini, με 4.834 πωλήσεις έως τώρα στο 2022, με την Huracan να ακολουθεί με 2.378 μονάδες. Τα έσοδα της Lamborghini για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 ανήλθαν σε 1,93 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 30,1% σε σχέση με το 2021. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 570 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 68,5%.

lamborghini

Photo Credits: Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!