Ο Βασίλης Ορφανός παρέλασε με την Triumph 3HW

Βασίλης Ορφανός
Ο Βασίλης Ορφανός παρέλασε με την Triumph 3HW
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, ο Βασίλης Ορφανός συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με την ιστορική, συμμαχική μοτοσικλέτα Triumph 3HW.

Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Σ.Ι.Σ.Ο. (Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων ) κ. Γιώργου Ηλιάδη, συμμετείχε στους εορτασμούς της επετείου του ΟΧΙ με μια στρατιωτική μοτοσικλέτα Triumph 3HW μοντέλο του 1942, η οποία μάλιστα έχει οδηγηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική. Μάλιστα τέθηκε επικεφαλής στη παρέλαση των ιστορικών οχημάτων, ξυπνώντας μνήμες στους γηραιότερους και εντυπωσιάζοντας τους νεότερους.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι κατάμεστη όλη η λεωφόρος του Μ. Αλεξάνδρου, με ένα τρομερό πατριωτικό παλμό. Μεγάλη εντύπωση δημιούργησε το φρόνημα του κόσμου που καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στην εθνική μας παρέλαση.

Σε ότι αφορά το Σ.Ι.Σ.Ο., ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2005 με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτή τη χρονική στιγμή ο σύλλογος απαρτίζεται από 60 ενεργά μέλη, με άριστα διατηρημένα στρατιωτικά οχήματα.

Ορφαν'ός παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποια από αυτά τα οχήματα έχουν πολεμήσει στο παρελθόν, σήμερα όμως πρεσβεύουν την ειρήνη και συμμετέχουν ενεργά για αυτό το σκοπό. Έτσι ο σύλλογος πραγματοποιεί ένα ευρύ κοινωνικό έργο, που συνίσταται κυρίως σε:

  • Kοινωνικά συσσίτια με το κινητό του ιστορικό μαγειρείο.
  • Αποκατάσταση δύο πολεμικών αεροσκαφών F5.
  • Ενεργή συμμετοχή στην αναβίωση της μάχης της Κρήτης για τα 65 και 70 της χρόνια.
  • Συμμετοχή στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια συμπλήρωσης του θωρηκτού μας Γ.Αβέρωφ που απελευθέρωσε όλο το Ανατολικό μας Αιγαίο και τα νησιά μας με κυβερνήτη τον Ναύαρχο Κουντουριώτη.
  • Συμμετοχή Στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.
  • Συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές με τη μεταφορά σπάνιων κειμηλίων και εικόνων όπως του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο που χρειάζεται εγρήγορση και συσπείρωση από όλους μας, ο Σ.Ι.Σ.Ο. πρεσβεύει την ειρήνη και νιώσαμε πολύ περήφανοι που βρεθήκαμε μαζί με τα μέλη του στην εθνική μας παρέλαση στην όμορφη και εορταστική Θεσσαλονίκη. Β.Ο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!