Formula 1: Η Mercedes κέρδισε βραβείο για την τεχνολογία του κινητήρα της Formula 1

Formula 1: Η Mercedes κέρδισε βραβείο για την τεχνολογία του κινητήρα της Formula 1
Για τρίτη φορά, το τμήμα κινητήρων της Mercedes-AMG F1 που εδρεύει στο Μπρίξουορθ κέρδισε ένα πολύ σημαντικό βραβείο τεχνολογίας.

Το τμήμα High Performance Powertrains (HPP) της Mercedes-AMG στο Μπρίξουορθ της Μ. Βρετανίας διακρίθηκε για τη μεταφορά τεχνολογίας από τη Formula 1 στο hypercar της AMG One, κερδίζοντας το Dewar Trophy. Το εν λόγω βραβείο μηχανολογίας δεν απονέμεται σε ετήσια βάση και αυτή είναι η τρίτη φορά που το τμήμα κινητήρων της γερμανικής φίρμας κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση.

Το πρόγραμμα της εντυπωσιακής AMG One, δημιουργήθηκε ώστε η υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη Formula 1 να μεταφερθεί άμεσα στα μοντέλα δρόμου. Χρησιμοποιεί τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα, με τον οποίο αγωνίζονται οι οδηγοί των Γερμανών στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Το Dewar Trophy έχει πάρει το όνομά του από τον Σερ Τζέιμς Ντιούαρ που το δώρισε στο Royal Automobile Club στις αρχές του 20ου αιώνα.

MErcedes AMG One

Το HPP της Mercedes-AMG κέρδισε το βραβείο για πρώτη φορά πίσω στο 2009 για το σύστημα KERS που έκανε τότε ντεμπούτο στη Formula 1. Η δεύτερη φορά ήρθε το 2014 για τη δημιουργία της υβριδικής tubro μονάδας ισχύος που κυριάρχησε στο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά.

Ο επικεφαλής προηγμένων τεχνολογιών του HPP της Mercedes, Άνταμ Άλσοπ, δήλωσε σχετικά: «Είναι τεράστια τιμή για όλους όσους εργάστηκαν σκληρά στη Mercedes-AMG One να μας απονέμεται το Dewars Trophy. Δίνει στους ιδιοκτήτες της τη δυνατότητα να πάρουν μία γεύση από το τι βοήθησε τη Mercedes να είναι τόσο επιτυχημένη στην υβριδική εποχή της F1. Το να το κάνουμε νόμιμο για το δρόμο δίχως να χάνει το DNA της Formula 1 ήταν μία μεγάλη πρόκληση την οποία δεχθήκαμε με ανοιχτές αγκάλες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάναμε το πρότζεκτ πραγματικότητα».

Το 2022 όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Mercedes στην υβριδική εποχή της F1 που δεν θα κατακτήσει νίκη.

Τζορτζ Ράσελ

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!