Formula 1: Η κατάρα της pole position στο Μεξικό (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η κατάρα της pole position στο Μεξικό (vid)
Ο Μαξ Φερστάπεν καλείται στο φετινό Grand Prix της F1 στην Πόλη του Μεξικού να σπάσει ένα αρνητικό σερί για τους pole men.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να πανηγύρισε μία εντυπωσιακή pole position στις άκρως ενδιαφέρουσες κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού αλλά για όσους αρέσκονται να κοιτούν τις… παραδόσεις, αυτή τη θέση του grid ίσως θα έπρεπε να την αποφύγει!

Προφανώς χαριτολογούμε αλλά μία ματιά στο τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στο Autodromo Hermanos Rodriguez, αρκεί για να υπερασπιστεί τον προβληματισμό. Βλέπετε, σε μία πίστα όπου σε 11 events έχουμε 11 διαφορετικούς pole-men (!), η τελευταία φορά που πήρε την καρό σημαία οδηγός που εκκίνησε από την pole, ήταν το 2016!

Λούις Χάμιλτον

Κι όχι μόνο αυτό. Μετά από εκείνη τη νίκη του Λούις Χάμιλτον στο Μεξικό, όλοι οι κάτοχοι της pole position απέτυχαν να ανέβουν ακόμα και στο βάθρο! Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη.

Το 2017 η pole ανήκε στον Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως ο οδηγός της Scuderia Ferrari περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Στην εκκίνηση είχε αρχικά επαφή με το πίσω δεξί ελαστικό του Φερστάπεν κι έπειτα με εκείνο το Χάμιλτον και αναγκάστηκε να μπει στα pit για αλλαγή εμπρός αεροτομής. Αυτό του στέρησε κάθε ελπίδα για νίκη.

Το 2018 ο Ντάνιελ Ρικάρντο της Red Bull-TAG Heuer είδε τον αγώνα του να τελειώνει στον πρώτο κιόλας γύρο, με πρόβλημα στα υδραυλικά. Τελικά πανηγύρισε ο τότε teammate του που δεν ήταν άλλος από τον Φερστάπεν.

Το 2019 ο Ολλανδός επικράτησε στις κατατακτήριες αλλά έχασε στην πορεία την pole γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες. Η pole πήγε στον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari όμως ένα κακό pit stop τον ανάγκασε να τερματίσει τέταρτος.

Το 2020 το Grand Prix του Μεξικού ματαιώθηκε λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκάλεσε ο Covid-19.

Το 2021 ήταν ο Βάλτερι Μπότας αυτός που εκκίνησε από την pole για λογαριασμό της Mercedes, όμως έχασε τα ηνία από τον Φερστάπεν πριν την πρώτη στροφή. Στη στροφή 2 τον χτύπησε η McLaren του Ρικάρντο και τελικά έμεινε εκτός βαθμών.



Φέτος, τι θα κάνει ο Φερστάπεν;

Το Grand Prix της Πόλης του Μεξικού αρχίζει στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας). Μισή ώρα νωρίτερα έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta, για να μπείτε σε κλίμα για τη μάχη του Μεξικού.

LIVE GP Μεξικού

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!