Formula 1: Η Red Bull Racing ακυρώνει τη συνέντευξη Τύπου, συνεχίζει τις συνομιλίες με την FIA

Formula 1: Η Red Bull Racing ακυρώνει τη συνέντευξη Τύπου, συνεχίζει τις συνομιλίες με την FIA
Αλλάζουν τα πλάνα της Red Bull Racing αναφορικά με τις κατηγορίες παραβίασης του budget cap και οι συζητήσεις με την FIA θα συνεχιστούν στο Τέξας.

Μία ημέρα πριν αρχίσει η αγωνιστική δράση στο Circuit of the Americas για το Grand Prix ΗΠΑ, η FIA απέστειλε πρόταση Συμφωνίας Αποδοχής Παράβασης στη Red Bull Racing σχετικά με την παραβίαση του ορίου δαπανών το 2021.

Η αυστριακή ομάδα φημολογείτο πως το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου (ώρα ΗΠΑ), πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών στο Τέξας, θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου. Όμως όπως όλα δείχνουν, το πλάνο αυτό άλλαξε και αντ’ αυτού, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με την FIA σχετικά με την ποινή που θα της επιβληθεί. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Εάν η Red Bull Racing δε δεχθεί τη Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης της FIA, τότε το σίριαλ αυτό, θα μεταφερθεί στην Επιτροπή Επιδίκασης Ορίων Δαπανών. Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν οι «ταύροι» είναι οι παρακάτω:

- Επίπληξη
- Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
- Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Οδηγών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
- Αποκλεισμός από ένα ή περισσότερα στάδια ενός αγωνιστικού 3ημέρου (όχι από τον αγώνα)
- Περιορισμοί σε αεροδυναμικές ή άλλου είδους δοκιμές
- Μείωση του ορίου δαπανών από την επόμενη σεζόν

FIA

Σύμφωνα βέβαια με τις τελευταίες φήμες, υπάρχουν τέσσερα σημεία που οδήγησαν στο να υπερβεί το όριο δαπανών η Red Bull Racing.

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται εν μέσω πιέσεων από τις άλλες ομάδες. Πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε επιστολή του CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, ο οποίος μίλησε για εξαπάτηση από πλευράς Red Bull προς τις υπόλοιπες ομάδες.

Στο πλαίσιο του Grand Prix ΗΠΑ ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε πως θέλει να δει βαριά ποινή για τηv RBR και δεν είναι ο μόνος. Μέχρι και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι η αυστριακή ομάδα θα τη γλιτώσει.

F1 2022

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, FIA

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!