WRC, Ράλλυ Ισπανίας: Πρωτιά Οζιέ στο shakedown (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Ισπανίας: Πρωτιά Οζιέ στο shakedown (vid)
Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ταχύτερος όλων στο «ζέσταμα» της μάχης της Ιβηρικής.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν ο πρωταγωνιστής του shakedown του Ράλλυ Καταλονίας-Ισπανίας, που αποτελεί τον δωδέκατο και προτελευταίο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος δεν πτοήθηκε από τον βροχερό καιρό και με καλύτερη επίδοση στο 2:40.1, ήταν ταχύτερος όλων στη μήκους 4.21 χιλιομέτρων «Coll de La Teixeta» και ηγήθηκε του 1-2 της Toyota Gazoo Racing WRT. Η καλύτερη επίδοση του οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, ήρθε στην τρίτη και τελευταία προσπάθειά του.

«Δεν θα είναι εύκολα για μας αύριο. Όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», είπε ο Οζιέ που κυνηγά την πρώτη του νίκη στην εποχή των υβριδικών θηρίων της Rally1.

Εννέα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του, ήταν ο teammate του, Τακαμότο Κατσούτα. Θα μπορούσαμε να είχαμε μόνο Yaris GR στο 1-2-3-4, αν στο τέλος ο Πιερ Λουί Λουμπέ δεν τοποθετούσε το Ford Puma της M-Sport μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα και τον Έλφιν Έβανς.

Ακολούθησαν άλλα τρία Puma ενώ τα Hyundai i20 N Rally1 λάμπουν δια της απουσίας τους από τη δεκάδα, πληρώνοντας την επιλογή να έχουν σκληρά ελαστικά.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από το shakedown του Ράλλυ Καταλονίας-Ισπανίας, στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!