WRC: Ο Ροβάνπερα ισοπέδωσε το ρεκόρ του Μακρέι (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Ο Ροβάνπερα ισοπέδωσε το ρεκόρ του Μακρέι (vid)
Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing WRT έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC!

O Κάλε Ροβάνπερα έγραψε ιστορία σήμερα, αφού με την επιβλητική του εμφάνιση στη Νέα Ζηλανδία, όπου κατέκτησε τη νίκη αλλά και την power stage, χρίστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC.

Όμως δεν είναι απλά ένας ακόμα πρωταθλητής. Είναι ο νεότερος στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και μάλιστα με τεράστια διαφορά!

Ο οδηγός από τη Γιβάσκιλα της Φινλανδίας ανέβηκε στον πολυπόθητο θρόνο μόλις μία ημέρα αφότου έκλεισε τα 22 του χρόνια! Έχοντας ήδη στο ενεργήτικό του 8 νίκες, 12 βάθρα, 86 κερδισμένες ειδικές διαδρομές και συνολική συγκομιδή καριέρας στους 451 πόντους. Όλα αυτά σε μόλις 49 ράλλυ στο WRC.

Όσο για το ρεκόρ που έσπασε, δεν ανήκε σε έναν οποιοδήποτε οδηγό αλλά στον θρύλο Κόλιν Μακρέι! Ο αδικοχαμένος Σκοτσέζος που σκοτώθηκε σε ατύχημα με ελικόπτερο πριν από 15 χρόνια, είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής του 1995 σε ηλικία 27 ετών και 109 ημερών!

Εκείνος ήταν και ο μοναδικός τίτλος στη σπουδαία καριέρα του Σκοτσέζου που θεωρείται ένας από τους πιο εμβληματικούς οδηγούς στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!