Stellantis και Μακρόν ανακοίνωσαν ευχάριστα νέα για τη γαλλική οικονομία

Stellantis και Μακρόν ανακοίνωσαν ευχάριστα νέα για τη γαλλική οικονομία

Κώστας Μπιτσικώκος
Stellantis και Μακρόν ανακοίνωσαν ευχάριστα νέα για τη γαλλική οικονομία
Στο εργοστάσιο της Μιλούζ θα παράγονται τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot.

Προεδρική παρουσία σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεναγήθηκε σε αρκετά περίπτερα, όμως σε αυτό της Stellantis έκανε και σημαντικές ανακοινώσεις. Μαζί με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Κάρλος Ταβάρες έκανε γνωστό ότι τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Μιλούζ, επί γαλλικού εδάφους.

Πρόκειται για τα e-308, e-308 station wagon και e-408, τα οποία θα εξασφαλίσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. «Επιλέγοντας το εργοστάσιο της Μιλούζ, η Stellantis επιβεβαιώνει ότι εξασφαλίζει το μέλλον των βιομηχανικών μονάδων της Γαλλίας και στην εποχή μετά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η δέσμευσή μας να καταστούμε ανθρακικά ουδέτεροι το 2028, πριν τους ανταγωνιστές μας, ωφελεί τη Γαλλία», δήλωσε ο Ταβάρες. Έως το 2024 θα κατασκευάζονται στη Γαλλία συνολικά 12 ηλεκτρικά μοντέλα σε 5 εργοστάσια, με ετήσια παραγωγής 1 εκατ. οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι το στρατηγικό πλάνο France 2030 προβλέπει τη δημιουργία 100% ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ετήσια παραγωγή 2 εκατ. οχημάτων στη Γαλλία.

Κάρλος Ταβάρες Εμανουέλ Μακρόν

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!