Ώρα εξηλεκτρισμού για την Peugeot Motorcycles

Κώστας Παστρίμας
Ώρα εξηλεκτρισμού για την Peugeot Motorcycles
Στο Παρίσι θα παρουσιάσει η Peugeot Motorcycles το δεύτερο ηλεκτρικό της scooter.

Η Peugeot Motorcycles έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια. Έπειτα από μια περίοδο σημαντικών αλλαγών και προβλημάτων, η γαλλική μάρκα - η οποία έχει περάσει στα χέρια της Mahindra - πλέον φαίνεται να πατάει καλύτερα στα πόδια της τόσο στο οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης.

Πριν από έναν περίπου χρόνο η Peugeot Motorcycles παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό scooter το οποίο ονομάστηκε e-Ludix. Για να τονίσει την έναρξη της ηλεκτρικής της εποχής η εταιρεία επιστράτευσε και τον κορυφαίο τενίστα Novak Djokovic ο οποίος έγινε ο νέος πρεσβευτής της Peugeot Motorcycles. Πλέον, η εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο ηλεκτρικό της scooter που θα ονομάζεται e-Streetzone.

Peugeot

Το νέο αυτό scooter ακολουθεί σχεδιαστικά τη μορφή του βενζινοκίνητου Streetzone με αναβαθμισμένη αισθητική. Τα σημεία που ξεχωρίζουν είναι το εκτεθειμένο τιμόνι το οποίο δεν καλύπτεται από κάποιο πλαστικό, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι LED. Τα όργανα είναι πλέον πλήρως ψηφιακά με σύστημα συνδεσιμότητας και μάλιστα με την εφαρμογή Free2Move. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή ο αναβάτης είναι σε θέση να σχεδιάσει τη διαδρομή του έχοντας ενημέρωση για τα σημεία φόρτισης που μπορεί να συναντήσει.

Peugeot

Το e-Streetzone αναμένεται να έχει επιδόσεις ενός scooter 125 κ.εκ. με τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 80 Km/h. Η αυτονομία θα ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα με τη χρήση δύο αποσπώμενων μπαταριών, ενώ αν επιλέξει ο αναβάτης μία μπαταρία θα έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων, αλλά αποθηκευτικό χώρο ενός jet κράνους. Το νέο scooter της Peugeot θα παρουσιαστεί στην έκθεση Mondial de l’Automobile στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου.

Peugeot

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!