Πληθαίνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot

Πληθαίνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot

Κώστας Παστρίμας
Πληθαίνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot
Το 2023 θα είναι μία ηλεκτρική χρονιά για την Peugeot, καθώς θα παρουσιάσει νέα μοντέλα και τεχνολογίες στη γκάμα της.

Η Peugeot και ο Όμιλος Stellantis έχουν δηλώσει ξεκάθαρα και όλους τους τόνους ότι το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που στην γκάμα της γαλλικής μάρκας προστίθενται συνεχώς νέα μοντέλα με υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα τα οποία συμβαδίζουν με την στρατηγική που έχει χαράξει η εταιρεία για το μέλλον.

Για το 2023 η Peugeot πιέζει ακόμα περισσότερο προς την κατεύθυνσης του εξηλεκτρισμού καθώς είναι έτοιμη να παρουσιάσει ακόμα περισσότερα μοντέλα. Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Peugeot, πρόκειται να εμπλουτιστεί με την άφιξη των νέων e-308 και e-308SW. Η γαλλική μάρκα θα είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους κατασκευαστές που θα προσφέρει ένα 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο station wagon. Με τις εκδόσεις σεντάν και station wagon, θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει απόλυτα όλες τις ανάγκες των πελατών της κατηγορίας C, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Peugeot

Επίσης για την κατηγορία C, η Peugeot επιβεβαίωσε το μελλοντικό λανσάρισμα ενός e-408 που συμπληρώνει τις υπάρχουσες υβριδικές εκδόσεις του συγκεκριμένου δυναμικού και καινοτόμου, fastback μοντέλου. Το Peugeot e-408 έρχεται να πλαισιώσει την γκάμα των 100% ηλεκτρικών μοντέλων η οποία ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των πελατών, από το Peugeot e-208 έως το Peugeot e-Traveller, αλλά και τα Peugeot e-2008, e-308, e-308 SW και το e-Rifter.

Peugeot

Εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η Peugeot θα έχει διαθέσιμη και μια τεράστια γκάμα από υβριδικά μοντέλα. Η νέα αυτή γενιά κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα οικονομίας και ευκολία χρήσης, θα εφοδιάζει αρχικά τα SUV μοντέλα Peugeot 3008 και 5008, και στη συνέχεια θα περάσει και σε άλλα μοντέλα της γκάμας. Οι plug-in υβριδικοί κινητήρες των Peugeot 308 και 308 SW προσφέρονται με δύο τιμές ισχύος, 180 ή 225 ίππους, και εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 60χλμ. με επιλογή 100% ηλεκτροκίνησης. Η plug-in υβριδική τεχνολογία της Peugeot δοκιμάζεται επίσης και στους αγώνες, χάρη στο Peugeot 9X8 Hybrid
Hypercar, το οποίο λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship-WEC) από τον Ιούλιο του 2022.

Peugeot

Το κερασάκι στην τούρτα του εξηλεκτρισμού της Peugeot είναι η τεχνολογία κυψελών υδρογόνου που εισήγαγε πρώτη φορά στο e-Expert Hydrogen. Το επαγγελματικό μοντέλο είναι το πλέον καινοτόμο όχημα στα van έχοντας βασικό πλεονέκτημα τον εξαιρετικά μικρό χρόνο γεμίσματος της δεξαμενής υδρογόνου του, που δεν υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Με αυτονομία 400 χιλιόμετρα, ισχύ 100kW και ροπή 260Nm, το Peugeot e-Expert Hydrogen μπορεί να μεταφέρει έως και 1.000 κιλά ωφέλιμου φορτίου, ενώ ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει τα 6.1 κ.μ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!