Next.e.GO Mobile: Στο Παρίσι τα μοντέλα της μάρκας που σχεδιάζει εργοστάσιο στην Ελλάδα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Next.e.GO Mobile: Στο Παρίσι τα μοντέλα της μάρκας που σχεδιάζει εργοστάσιο στην Ελλάδα (vid)
Ο μικρός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοντέλων από τη Γερμανία θα έχει παρουσία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Δύο αυτοκίνητα θα παρουσιάσει η Next.e.GO Mobile στην προσεχή έκθεση του Παρισιού (17-23 Οκτωβρίου). Πρόκειται για το μίνι crossover e.wave X και το όχημα παραδόσεων (delivery van) e.Xpress. Τα δύο μοντέλα είναι μηδενικών ρύπων και αποτελούν το μέσο ώστε η γερμανική εταιρεία να αποσπάσει ένα μικρό μερίδιο στη δημοφιλή κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

Η γερμανική μάρκα με έδρα το Άαχεν βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια (ανάμεσά τους και η ελληνική) για την κατασκευή περιφερειακών μονάδων συναρμολόγησης των μοντέλων της. Αν και έχουν περάσει πάντως 12 μήνες από τη σχετική παρουσίαση των πλάνων της επί ελληνικού εδάφους, η Next.e.GO Mobile δεν έχει κάνει γνωστό κάτι νεότερο σχετικά με τη δημιουργία εργοστασίου στη χώρα μας.

next.e.go mobile

Τον περασμένο Μάιο η Next.e.GO Mobile είχε αποκαλύψει το e.wave X σε εκδήλωση στο Βερολίνο, παρουσία του πρεσβευτή της, Νεϊμάρ. Το μίνι crossover 2+2 θέσεων εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, ενώ η αυτονομία σε αστικό περιβάλλον φθάνει τα 240 χλμ. Η φόρτιση γίνεται μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wallbox) 11 kW. Στο εσωτερικό συναντάμε ένα ψηφιακό ταμπλό 23 ιντσών, που ενώνει τον πίνακα οργάνων και την οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση κινητού και συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι τιμές του e.wave X αρχίζουν από 24.990 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!