Το success story της Voge (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το success story της Voge (vid)
Η Voge γνωρίζει απίστευτη αποδοχή στην Ελλάδα το 2022 κοιτάζοντας πλέον στα μάτια τους «μεγάλους» κατασκευαστές.

Ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν η εισαγωγική εταιρεία Mototrend, γνωστή για την εκπροσώπηση της Kymco στην Ελλάδα, ανακοίνωνε την προσθήκη της μάρκας Voge στα εταιρικά προϊόντα της. Η Voge είχε μόλις παρουσιάσει τα πρώτα της πρωτότυπα δίκυκλα στην EICMA της προηγούμενης χρονιάς (2018) και είχε αφήσει πολλές υποσχέσεις ότι μπορεί να σταθεί στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Άλλωστε η στήριξη του κολοσσού Loncin και η premium προσέγγιση που ακολούθησαν οι Κινέζοι, δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης ότι έχουν πάρει σοβαρά την υπόθεση μοτοσικλέτα.

Voge

Τα πρώτα μοντέλα που έφτασαν στην Ελλάδα ήταν τα street naked 300R και 500R, τα street adventure 300DS και 500DS μαζί με το modern classic 300AC. Τα συγκεκριμένα μοντέλα συνοδεύονταν από αξιόπιστους και αποδοτικούς μονοκύλινδρους και δικύλινδρους κινητήρες οι οποίοι πλαισιώνοντας από σύγχρονο σύστημα ψεκασμού της Bosch και επώνυμα περιφερειακά όπως αναρτήσεις της KYB και φρένα της Nissin. Όσο πέρναγαν οι μήνες όλο και περισσότερα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στην γκάμα της Voge όπως το 300ACX, το 500AC, και η περιπετειώδης έκδοση 500DSX.

Voge

Το 2022 η Voge ενίσχυσε την γκάμα της με ένα μονοκύλινδρο On-Off, το 650DSX και 650DS, ενώ έφερε και ένα πολύ ανταγωνιστικό μοντέλο, κομμένο και ραμμένο για την Ελλάδα, το 300 Rally. Η ανάπτυξη της γκάμας, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ποιότητα των μοτοσικλετών, έκανε το κοινό να αγκαλιάσει την κινεζική μάρκα η οποία πλέον έχει σκαρφαλώσει ανάμεσα στις κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες μοτοσικλετών στη χώρα μας.

Voge

Ξεφυλλίζοντας τις πωλήσεις μοτοσικλετών το πρώτο 8μηνο του 2022 δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι στην 5η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Voge. Η εταιρεία έχει καταφέρει να πωλήσει 338 μοντέλα χωρίς καν να έχει στην γκάμα της τα περιβόητα 125άρια. Στην κατηγορία των 251-350 κ.εκ. η Voge είναι στην πρώτη θέση με μερίδιο 25,79% αφήνοντας πίσω εταιρείες όπως η Yamaha, η Honda και η Daytona. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο της σύγκρισης του 2021 με το 2022. Στο αντίστοιχο διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος η Voge έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων 87,78% (!) καθώς από τις 180 μονάδες πέρυσι εκτοξεύτηκε στις 338 φέτος.

Voge

Τα μηνύματα της αγοράς όσον αφορά την Voge δείχνουν αισιόδοξα και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές η αγορά συνήθως δεν κάνει λάθος. Η Voge ετοιμάζει ήδη τα επόμενα βήματά της με την επικείμενη παρουσίαση τον Νοέμβριο ενός νέου, μεγαλύτερου μοντέλου περιπέτειας, ενώ περιμένουμε στην Ελλάδα και το πρωτοποριακό scooter SR4. Το 900DSX έρχεται να πάρει τα ηνία στην γκάμα της εταιρείας βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην εξαιρετική πορεία που διαγράφεται. Η ιστορία συνεχίζεται...

Voge 500AC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!