Ποια είναι η συμβολή της Ford Pro στην οικονομία της Ευρώπης;

Ποια είναι η συμβολή της Ford Pro στην οικονομία της Ευρώπης;

Κώστας Παστρίμας
Ποια είναι η συμβολή της Ford Pro στην οικονομία της Ευρώπης;
Η Ford Pro, εκτός από τα ποιοτικά της οχήματα, συνεισφέρει και την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Αύγουστο του 2022 από το Κέντρο Οικονομικών & Επιχειρηματικών Ερευνών προέκυψαν σημαντικά στοιχεία όσον αφορά την Ford Pro και τα επαγγελματικά οχήματα. Η έρευνα εξέτασε την οικονομική προσφορά των επιχειρήσεων που βασίζονται στα επαγγελματικά οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τα van έχουν συμβάλει στη μεγάλη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ford Pro

Πιο συγκεκριμένα, τα επαγγελματικά van υποστήριξαν οικονομικές δραστηριότητες ύψους περίπου 786 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλη την Ευρώπη το 2021. Το ποσό αυτό ξεπερνά το ΑΕΠ της Νορβηγίας, μιας χώρας πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ είναι σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο της Ελβετίας που αποτελεί γνωστό τραπεζικό κέντρο και κόμβο ειδών πολυτελείας. Με λίγα λόγια, εάν οι επιχειρήσεις της Ευρώπης που βασίζουν τις δραστηριότητές τους σε van οχήματα ήταν χώρα, αυτή θα ήταν η όγδοη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Ford Pro

Η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα οχήματα, με εκτιμώμενη προστιθέμενη αξία σχεδόν 206 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021. Τα van έχουν συνεισφέρει πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Γερμανίας τα τελευταία τρία χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη μετάβαση από τα πετρελαιοκίνητα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι διαχειριστές van αυτοκινήτων στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συνεισέφεραν άμεσα το 2021 με έως και 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία μέσω της φορολογίας καυσίμων.

Ford Pro

Ο Χάνς Σέπ, Γενικός Διευθυντής της Ford Pro Ευρώπης, δήλωσε: «Μία τεράστια ποικιλία επιχειρήσεων εξαρτώνται από τα οχήματα τύπου van για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων τους – και καθώς είναι η Νο1 σε πωλήσεις μάρκα van οχημάτων στην Ευρώπη, περισσότεροι πελάτες εμπιστεύονται την Ford Pro από οποιονδήποτε άλλο, ώστε να τους βοηθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί. Οι πελάτες μας είναι η δύναμη της οικονομίας στην Ευρώπη και η Ford Pro είναι περήφανη που διευκολύνει τις προσπάθειές τους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!