Τι κρύβεται πίσω από το παπιγιόν του Αρόν Κανέτ;

Κώστας Παστρίμας
Τι κρύβεται πίσω από το παπιγιόν του Αρόν Κανέτ;
Ο Άρον Κανέτ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό εμπόδιο στην καριέρα του που έχει να κάνει με τα τατουάζ του.

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει τους ανθρώπους του MotoGP το τελευταίο διάστημα είναι οι αποκαλύψεις του Άρον Κανέτ για τον τρόπο που του έχουν συμπεριφερθεί διάφορες ομάδες στο MotoGP. Ο νεαρός Ισπανός αναβάτης βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία Moto2 και είναι ανάμεσα στους ταχύτερους αναβάτες της κατηγορίας. Ο Κανέτ έχει να επιδείξει νίκες και βάθρα στο ενεργητικό του, ενώ το φυσιολογικό επόμενο βήμα στην καριέρα του είναι να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Ο Κανέτ, από το ξεκίνημα της χρονιάς, στις περιπτώσεις που έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών, φοράει ένα παπιγιόν. Το συγκεκριμένο παπιγιόν έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς ο Ισπανός έχει δεχτεί πολλές φορές κριτική για τα τατουάζ που έχει στο σώμα του. Έχει χαρακτηριστεί «αλήτης», ακόμα και «δολοφόνος» από οπαδούς κουβαλώντας ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες του μόνο και μόνο από την εμφάνισή του.

MotoGP

Το αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας ήρθε όταν ο Κανέτ ξεκίνησε συζητήσεις με ομάδες και κατασκευαστές MotoGP για να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, αρκετές ομάδες δεν δέχτηκαν να συζητήσουν με τον Ισπανό με πρόσχημα ότι τα τατουάζ του θα δημιουργήσουν κακή εικόνα στην ομάδα. Κάποιες άλλες, απλά τον απέρριψαν επίσης για τα τατουάζ του και την «φήμη» που τον ακολουθεί. «Αποδείχτηκε ότι στις διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες κάποιοι με απέρριψαν λόγω των τατουάζ μου», ανάφερε στην ισπανική As ο Κανέτ. «Δεν είσαι καλύτερος ή χειρότερος άνθρωπος αν έχεις τατουάζ. Κάποιοι με έχουν χαρακτηρίσει δολοφόνο, ενώ στην πραγματικότητα είμαι το ίδιο παιδί που ήμουν όταν δεν είχα τα τατουάζ».

MotoGP

Στο πλευρό του Κανέτ στάθηκαν σχεδόν όλοι οι αναβάτες του MotoGP. Στη συνέντευξη Τύπου του GP της Ταϊλάνδης οι Πέκο Μπανάια και Ένεα Μπαστιανίνι βρήκαν πολύ περίεργη αυτήν την κατάσταση. Ο Μπανάια σχολίασε: «Είναι περίεργο που δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Δεν σημαίνει κάτι αν έχεις πολλά τατουάζ. Είναι δυνατόν να σε απορρίψει μια ομάδα για τα τατουάζ; Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω». Ο Φάμπιο Κουαρταράρο από τη μεριά του ξεκαθάρισε ότι μπορεί να καταλάβει αν μια ομάδα έχει κάποιες αρχές όσον αφορά την εμφάνιση των αναβατών, αλλά βρίσκει λυπηρό το γεγονός να κόβεται η καριέρα ενός αναβάτη για αυτόν τον λόγο.

MotoGP

Ο Μάρκ Μάρκεθ πάντως έδωσε την καλύτερη συμβουλή στον Κανέτ: «Αν κερδίσεις δέκα αγώνες Moto2, σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχείς. Δεν θα έχει καμία σημασία το παπιγιόν, τα τατουάζ και οτιδήποτε άλλο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!