FIAT υπ' αριθμόν 12.500.000!

FIAT υπ' αριθμόν 12.500.000!

Κώστας Παστρίμας
FIAT υπ' αριθμόν 12.500.000!
Με ένα FIAT 500 Dolcevita η ιταλική μάρκα γιορτάζει ένα απίθανο ορόσημο στο εργοστάσιο Tychy της Πολωνίας.

Ένα από τα πλέον αποδοτικά εργοστάσια της FIAT στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, είναι το Tychy στην Πολωνία. Η μονάδα παραγωγής άνοιξε τις πύλες του το 1971 και έκτοτε λειτουργεί ακατάπαυστα πάνω στην κατασκευή σχεδόν όλων των μοντέλων της FIAT.

Πρόσφατα, το εργοστάσιο Tychy άγγιξε ένα τεράστιο ορόσημο το οποίο γιορτάστηκε ανάλογα από την FIAT. Η μονάδα έβγαλε από την γραμμή παραγωγής το νούμερο 12.500.000 μοντέλο της που ήταν ένα FIAT 500 Dolcevita. Το λευκό 500 με την μαύρη οροφή είναι εφοδιασμένο με υβριδικό σύστημα και θα ταξιδέψει από την Πολωνία στο Βέλγιο προκειμένου να παραδοθεί στον αγοραστή του.

FIAT

Το προηγούμενο μοντέλο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του Tychy ήταν ένα Lancia Ypsilon Hybrid, ενώ το επόμενο από το FIAT 500 Dolcevita ήταν ένα συλλεκτικό Abarth 695 Tributo 131 Rally. Εκτός από την παραγωγή των FIAT, Lancia και Abarth το εργοστάσιο στην Πολωνία αναμένεται να αναλάβει την παραγωγή και του Jeep Avenger, που είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής μάρκας.

fiat

Ο Επικεφαλής της μονάδας παραγωγής του Tychy, Τόμας Γκέμπκα, σχολίασε: «Θέτουμε νέα ρεκόρ και αυτό το οφείλουμε στο αγαπημένο μας FIAT 500, με το οποίο φτάσαμε και το εντυπωσιακό ορόσημο των 12,5 εκατομμυρίων οχημάτων. Χρόνια τώρα, το FIAT 500 παραμένει το αγαπημένο μοντέλο στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και εδώ στην Πολωνία, όπου και παράγεται».

Fiat 500 Hybrid

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!