FIAT Professional: 7 εκατομμύρια LCV και συνεχίζει

FIAT Professional: 7 εκατομμύρια LCV και συνεχίζει

Κώστας Παστρίμας
FIAT Professional: 7 εκατομμύρια LCV και συνεχίζει
Η FIAT Professional γιορτάζει το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων LCV από το εργοστάσιο Sevel.

Το εργοστάσιο Sevel της FIAT στην Ιταλία άνοιξε τις πύλες του το 1978 και άμεσα ανάλαβε την κατασκευή της πρώτης γενιάς του επαγγελματικού FIAT Ducato. Η μονάδα παραγωγής του Sevel είναι η μεγαλύτερη της FIAT στην Ιταλία με συνολική επιφάνεια 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει τη δυνατότητα παραγωγής 1.200 οχημάτων την ημέρα.

Στα 40 χρόνια ζωής του εργοστασίου έχουν παραχθεί πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά οχήματα της FIAT Professional φτάνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των 7 εκατομμυρίων οχημάτων. Το συγκεκριμένο ορόσημο δεν θα μπορούσε να μην εορταστεί από την FIAT η οποία έχει αναγνωρίσει το Sevel ως το «σπίτι» του δημοφιλέστερου van της εταιρείας, του Ducato.

fiat

Ως μέρος του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η παραγωγή μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από 26 νέα λανσαρίσματα, ενώ σε κάθε κατηγορία θα προσφέρονται και αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές.

Fiat

Ο Ούβε Χόσγκεσούτζ, Stellantis Chief Operating Officer, για την Ευρώπη, σχολίασε: «Η ομάδα του Sevel συνεισφέρει σε καθημερινό επίπεδο ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος είναι να αποτελούμε τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στα LCV. Το εργοστάσιο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή οχημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις των επαγγελματιών και θα συνεχίσει να παίζει κρίσιμο ρόλο ώστε να επιτύχουμε το 40% των πωλήσεων μας LCV να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030».

Fiat

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Stellantis κυριάρχησε στα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 33,2%. Ειδικότερα στα αμιγώς ηλεκτρικά LCV στην Ευρώπη, το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 50% για το ίδιο διάστημα, ενώ στην 1η θέση των πωλήσεων βρίσκεται το FIAT Professional Ducato.

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!