Formula 1: Ο Χάμιλτον αναθεώρησε το μέλλον του μετά το Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Ο Χάμιλτον αναθεώρησε το μέλλον του μετά το Άμπου Ντάμπι
Ο μεγάλος τελικός της F1 το 2021 άλλαξε τα πλάνα του Λιούις Χάμιλτον και του έδωσε νέο κίνητρο να συνεχίσει στο σπορ τα επόμενα χρόνια.

Αναμφίβολα ο τρόπος με τον οποίο έχασε το πρωτάθλημα ο Λιούις Χάμιλτον το 2021 θα του μείνει για πάντα χαραγμένος στο μυαλό όσων παρακολούθησαν το φινάλε της σεζόν. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG έχασε την ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής για 8η φορά και να ξεπεράσει σε τίτλους τον Μίκαελ Σουμάχερ. Το 2022 είναι μία σεζόν όπου δεν έχει δει νίκη μετά από 18 αγώνες έχει τεθεί μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Παρά την άσχημη σεζόν που διανύει η Mercedes, o Χάμιλτον έχει δει μια φλόγα να «ανάβει» μέσα του. Ο Βρετανός είναι πιο παθιασμένος από ποτέ με τη Formula 1 και τα όσα έγιναν στο τέλος της περασμένης σεζόν έχουν αλλάξει το πώς βλέπει τον εαυτό του μελλοντικά στο σπορ.

«Πιστεύω πως αν κερδίσαμε πέρυσι και κερδίζαμε πάλι εφέτος, τότε η ζωή μου θα ήταν διαφορετική και θα ακολουθούσα ένα άλλο μονοπάτι. Λατρεύω το ότι είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο και πρέπει να ανακάμψουμε. Μπορώ να πω πως με έχει ενθαρρύνει να μείνω πολύ περισσότερο στο σπορ. Προσπαθώ να βρω τρόπους να νιώθω σωματικά καλύτερα. Η ψυχολογική πρόκληση πάντα θα υπάρχει γιατί αυτό ισχύει για εμάς τους αθλητές. Είμαστε πάντα στο όριο. Θέλω να σκέφτομαι πως αξίζω μία θέση την F1 ακόμα, έχω πολλά που θέλω να κάνω», ανέφερε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Racer.

Λιούις Χάμιλτον

Σε μία σεζόν όπου δεν μπορεί να κερδίσει, ο Χάμιλτον έχει αλλάξει τις προσδοκίες του και ήταν εντός της σεζόν διατεθειμένος να θυσιάσει απόδοση, ώστε η ομάδα του να πειραματιστεί με λύσεις για να βελτιωθεί. Ο 37χρονος είπε σχετικά: «Για να είμαι ειλικρινής, αν η κάθε ημέρα ήταν εύκολη, τότε δεν θα ήταν πρόκληση. Λατρεύω την πρόκληση του να δουλεύω κάθε μέρα με όλους, να δίνω κίνητρα στους ανθρώπους της ομάδας κι εκείνοι σε εμένα. Αναγνωρίζουμε πως εφέτος δεν έχουμε κάνει καλή δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε καλή δουλειά στο μέλλον. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν. Με πονάει; Δεν θα έλεγα πως πονάει. Όλοι γνωρίζουμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω πως τον Φεβρουάριο που θα επιστρέψουμε και το μονοθέσιο πατήσει πίστα να αποδίδει όπως θέλουμε».

Η Mercedes παρά την κακή χρονιά, έχει κάτι να κυνηγήσει στο 2022. Η γερμανική ομάδα είναι μόλις 66 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στη μάχη για τη 2η θέση.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!