Formula 1: Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν στην έρημο!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν στην έρημο!
Η F1 επέλεξε την πίστα του Μπαχρέιν για το μοναδικό τριήμερο προετοιμασίας ενόψει της σεζόν του 2023.

Σε αντίθεση με φέτος, η Formula 1 θα έχει μόνο ένα τριήμερο χειμερινών δοκιμών εξέλιξης το 2023. Δεν υπάρχει πια το ταξίδι στο άγνωστο των νεών κανονισμών άρα στο πλαίσιο της γενικότερης… (επιλεκτικής) οικονομίας, ενόψει του επόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα τεστ.

Καθώς η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι αρκετά νωρίς, στις 5 Μαρτίου, ο καιρός που συχνά στη Βαρκελώνη τον Φλεβάρη δεν είναι ιδανικός, σε συνδυασμό με τα βολικά logistics, οδήγησαν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο να κάνει δοκιμές μόνο στο Μπαχρέιν.

Η πίστα του Σακχίρ λοιπόν είναι αυτή που θα υποδεχθεί ομάδες και οδηγούς στις 23 με 25 Φεβρουαρίου του 2023, στις τρεις μόνο ημέρες προετοιμασίας και δουλειάς με τα νέα αγωνιστικά μονοθέσια, ενόψει της μεγαλύτερης σεζόν στην ιστορία της Formula 1 αφού για πρώτη φορά αυτή θα έχει 24 στάσεις.

Έτσι μετά το τριήμερο τεστ, θα υπάρξουν πέντε ημέρες ξεκούρασης, προτού οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου πατήσουν ξανά γκάζι στη μήκους 5.412 μέτρων διαδρομή, που φιλοξενεί Grand Prix από το 2004.

Μάλιστα, ήταν ο συγκεκριμένος αγώνας, στο «Στολίδι του Κόλπου» που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της Μέσης Ανατολής, για να ακολουθήσουν τα Grand Prix της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και το Λοσάιλ του Κατάρ.

Grand Prix Μπαχρέιν 2022

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!