Formula 1: O νέος ρόλος του Φλάβιο Μπριατόρε

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O νέος ρόλος του Φλάβιο Μπριατόρε
O εκκεντρικός πρώην διευθυντής των Benetton και Renault στην F1, έκανε τη μεγάλη του επιστροφή, όμως σε αφανή ρόλο.

Δίχως αμφιβολία, μία εκ των πιο αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων στη σύγχρονη εποχή της Formula 1, είναι αυτή του Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Ιταλός κατάφερνε ανέκαθεν να είναι στο προσκήνιο και είναι αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους Μίκαελ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο να γίνουν για πρώτη φορά πρωταθλητές.

Το όνομα του 72χρονου έχει συνδεθεί επίσης και με το Crashgate, όταν με τη συνεργασία του Νέλσον Πικέ Jr. είχαν «στήσει» το Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008, ώστε να κερδίσει ο Αλόνσο τον αγώνα. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το 2009, ο Μπριατόρε είχε δεχθεί δια βίου αποκλεισμό από τη Formula 1 - μία απόφαση που ανετράπη ένα χρόνο μετά.

Φέτος όμως, ο περιβόητος Μπριατόρε βρίσκεται στον κόσμο της Formula 1 πραγματοποιώντας τη μεγάλη επιστροφή. Ο Ιταλός ασχολείται πλέον με το εμπορικό κομμάτι του σπορ και αποκάλυψε πως ο ίδιος ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, του ζήτησε να αναλάβει το ρόλο αυτό.

«Ποτέ δεν σταμάτησα να έχω επαφές με τον Μπέρνι Έκλεστον. Ούτε με τον Στέφανο Ντομενικάλι. Είμαι στενός του φίλος και επέστρεψα χάρη σε αυτόν. Η Formula 1 χάρη στη Liberty Media έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Οι αγώνες είναι πιο συναρπαστικοί χάρη στις αλλαγές των μονοθεσίων. Όμως το περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό. Η εμπειρία για τους χορηγούς και τους διακεκριμένους καλεσμένους είναι ήδη πολύ καλή, αλλά θέλω να ανεβάσω το επίπεδο με την εμπειρία μου», ανέφερε στην Spot Bild.

Φλάβιο Μπριατόρε

Ο Μπριατόρε ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια με το χώρο της εστίασης, δημιουργώντας πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Όμως επιστρέφει καθώς θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά στον κόσμο της Formula 1, τον οποίο θεωρεί σπίτι του: «Έχω 1.300 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ο Στέφανο Ντομενικάλι μου ζήτησε αν θα μπορούσα να φέρω όλες μου τις επαφές και την εμπειρία μου από τον επιχειρηματικό κόσμο στη νέα Formula 1. Δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο. Μπορώ να τα φέρω όλα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για διαπραγματεύσεις με νέες πίστες, χορηγούς, ειδικές υπηρεσίες σε καλεσμένους. Έχω τοποθετήσει διευθυντές σε όλες μου τις επιχειρήσεις και δεν επιθυμώ να κάνω όλη τη δουλειά μόνος μου πλέον. Το έκανα για πολύ καιρό. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που έχω επιστρέψει στη Formula 1, νιώθω σαν το σπίτι μου».

Αναφορές από τα paddock κάνουν λόγο πως το γραφείο του Μπριατόρε στα Grand Prix είναι δίπλα σε αυτό του Ντομπενικάλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!