MotoGP: Ο Κουαρταραρό μιλάει στο Gazzetta για τη Μύκονο, τον Χάμιλτον και την F1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
MotoGP: Ο Κουαρταραρό μιλάει στο Gazzetta για τη Μύκονο, τον Χάμιλτον και την F1 (vid)
Συναντήσαμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP και μιλήσαμε μαζί του για όσα έκανε το φετινό καλοκαίρι αλλά και τον μαγικό κόσμο της F1. Αποστολή-Αγγλία: Π. Σεϊτανίδης

Μετά την αποχώρηση του σπουδαίου Βαλεντίνο Ρόσι και με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι μία παρών και μία απών λόγω των τραυματισμών του, τις τελευταίες σεζόν η προσοχή των φίλων των δύο τροχών έχει στραφεί στον Φάμπιο Κουαρταραρό.

Τον Γάλλο αναβάτη που προκάλεσε από νωρίς αίσθηση στο MotoGP, με βάθρα και pole positions στην παρθενική του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία, νίκες στη δεύτερη και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην τρίτη.

Φάμπιο Κουαρταραρό

Και φέτος, παρότι η Monster Energy Yamaha MotoGP δεν έχει δημιουργήσει την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, ο 23χρονος έχει κατακτήσει τρεις νίκες, έχει ανέβει άλλες τέσσερις φορές στο βάθρο, πάρει μία pole κι έχει σημειώσει τέσσερις ταχύτερους γύρους.

Η σταθερότητα και το μαχητικό του πνεύμα τον έχουν τοποθετήσει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας – μετά τον αγώνα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία έχει 219 βαθμούς έναντι 201 του Πέκο Μπανάια και 194 του Αλέιξ Εσπαργκαρό, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, συναντήσαμε τον Κουαρταραρό στο περιθώριο του MotoGP του Σίλβερστον και τον ρωτήσαμε για τις εβδομάδες που είχαν προηγηθεί.

Είχε βλέπετε εντοπιστεί να διασκεδάζει… δίχως αύριο στη Μύκονο αλλά και να επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λούις Χάμιλτον. Ακολουθούν όσα μας είπε σχετικά αλλά και για το ενδεχόμενο να τον δούμε κάποια στιγμή πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου!

Φέτος πέρασες μέρος των διακοπών σου στη Μύκονο. Πως σου φάνηκε;

Ακριβή! Όχι, ήταν πολύ ωραία και ήταν καλό για εμένα που είχα ελεύθερο χρόνο για να περάσω καλά με φίλους. Να αποσυνδεθώ από το κομμάτι των αγώνων και του προγράμματος εκγύμνασης. Και φυσικά να επιδοθώ σε πάρτι με τους φίλους μου!

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκες στην Ελλάδα;

Ναι, πρώτη φορά στη χώρα σας και τη Μύκονο. Είχε πάρα πολύ αέρα αλλά ήμασταν καλή παρέα φίλων και περάσαμε ωραία.

Είδα κι ένα άλλο video από τις διακοπές σου, όπου ήσουν με τον Λούις Χάμιλτον και κάνατε κάποια τρελά πράγματα. Μπορείς να μας μιλήσεις για τη μεταξύ σας σχέση και το χρόνο που περάσατε μαζί;

Περάσαμε μία ολόκληρη ημέρα μαζί, στη θάλασσα και ήταν υπέροχα. Γνωριζόμαστε εδώ και 3-4 χρόνια και για μένα αποτελεί έναν αθλητή τον οποίο θεωρώ σημείο αναφοράς. Έχει πετύχει πολλά και η νοοτροπία του, ο τρόπος που προσεγγίζει τους αγώνες… γενικά είναι κάποιος τον οποίο θαυμάζω πολύ και έχει εξελιχθεί σε καλό φίλο. Περάσαμε μία υπέροχη ημέρα μαζί!

Πέραν των διακοπών, έχετε συναντηθεί και σε πίστες. Έχουμε δει τις εικόνες που κάθεσαι εντός του κόκπιτ του μονοθεσίου του. Θα σε δούμε ξανά εκεί; Εν δράσει όμως;

Το ελπίζω!

Ανυπομονείς για μία τέτοια ευκαιρία; Να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της F1;

Μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα, οι αγώνες αυτοκινήτων και ειδικά η Formula 1. Η ταχύτητα που μπορούν να έχουν τα μονοθέσια στο μέσο των στροφών είναι απίστευτη. Φυσικά και θα ήταν ένα όνειρο για μένα να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1. Δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, ελπίζω να συμβεί σύντομα.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία σύγκριση ανάμεσα στους δύο κόσμους; Του MotoGP και της F1;

Στη Formula 1 έχω βρεθεί μόνο ως καλεσμένος, ως θεατής σε κατατακτήριες δοκιμές και αγώνες. Προφανώς τα μεγέθη και οι προϋπολογισμοί απέχουν πολύ. Οι αγώνες στη δική μας κατηγορία είναι συναρπαστικοί, είναι όμως διαφορετικού είδους μάχες. Όμως όλα είναι παράλληλα. Μπορεί το ένα να έχει δύο τροχούς και το άλλο τέσσερις άρα να απαιτεί διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία αλλά και τα δύο σπορ είναι ξεχωριστά και έχουν τεράστιο κοινό.

Φωτογραφίες: Monster Energy Yamaha MotoGP Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!