Lamborghini: Το τέλος του δρόμου για τη θρυλική Aventador

Lamborghini: Το τέλος του δρόμου για τη θρυλική Aventador

Κώστας Παστρίμας
Lamborghini: Το τέλος του δρόμου για τη θρυλική Aventador
Σταματάει η παραγωγή του εμβληματικού ιταλικού supercar με σήμα τον ταύρο και V12 κινητήρα στα σωθικά.

Τα αυτοκίνητά της Lamborghini είναι εξ’ ορισμού ξεχωριστά, ανάμεσά τους όμως υπάρχουν κάποια μοντέλα που περνούν στη σφαίρα του θρύλου. Ένα από αυτά είναι η διάσημη Aventador, που αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Lamborghini την τελευταία δεκαετία.

lamborghini aventador

Ακόμα και για τους θρύλους όμως, κάποια στιγμή έρχεται το τέλος. Όπως ανακοινώθηκε από τη Lamborghini, παύει η παραγωγή της Aventador. Το τελευταίο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν μια Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, σε ειδικό γαλάζιο χρώμα Ad Personam που προορίζεται για την ελβετική αγορά. Είναι η τελευταία, ατμοσφαιρική V12 Lamborghini που παράγεται στην Sant'Agata Bolognese, και σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

lamborghini aventador

Η Aventador LP 700-4 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αμέσως τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα. Πιστή στην παράδοση της Lamborghini, ήταν ένα μοντέλο που φτιάχτηκε για να γεμίσει τα όνειρα των φίλων της αυτοκίνησης και τους τοίχους των παιδικών δωματίων.

lamborghini aventador

Η ονομασία του μοντέλου περιγράφει την ισχύ των 700 ίππων και τη μόνιμη τετρακίνηση, με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος κατά το διαμήκη άξονα - Longitudinale Posteriore (LP). H νέα μονάδα ισχύος Lamborghini V12 60˚, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια, περιλάμβανε σημαντικές νέες τεχνολογίες, διαχρονική σχεδίαση και εκπληκτικές -ακόμα και με τα μέτρα των supercar- επιδόσεις.

lamborghini aventador

Τα χαρακτηριστικά αυτά διατηρήθηκαν σε όλη τη διάρκεια ζωής του μοντέλου, με 11.465 αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί σε πελάτες παγκοσμίως. Από την Aventador έχουν προκύψει περισσότερες από 10 περιορισμένες εκδόσεις. Σε αυτά τα 11 χρόνια κέρδισε πολλά βραβεία, αποτέλεσε αντικείμενο καλλιτεχνικών έργων, εμφανίζεται σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια και δεν σταματά να ενθουσιάζει με την εμφάνισή της, τον ήχο της και τις επιδόσεις της.

lamborghini aventador

«Η Lamborghini Aventador άλλαξε το παιχνίδι με την κυκλοφορία της και ήταν το κορυφαίο μοντέλο της Lamborghini για 11 χρόνια», είπε ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini. «Ο V12 κινητήρας αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της Lamborghini από τις πρώτες μέρες της εταιρείας. Ήταν η καρδιά των μοντέλων από τη Miura έως την Diablo, την Countach έως την Murciélago. Η Aventador εξέφρασε τις δυνατότητες της Lamborghini στον σχεδιασμό και στη μηχανική όταν έκανε το ντεμπούτο της το 2011: καθαρή, φουτουριστική σχεδίαση και απόδοση που έγινε σημείο αναφοράς. Αυτές οι αρχές είναι η ουσία της Lamborghini Aventador και διασφαλίζουν τη διαχρονική της γοητεία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!