Η Ducati γιορτάζει τα 60 χρόνια του θρυλικού Scrambler (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Ducati γιορτάζει τα 60 χρόνια του θρυλικού Scrambler (vid)
Η Scrambler Ducati γιορτάζει φέτος τα 60 της χρόνια με μια ιδιαίτερη σειρά γυαλιών ηλίου.

Το 2015 η Ducati αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κατασκευάζοντας μια εντελώς διαφορετική μοτοσικλέτα από αυτές που μας είχε συνηθίσει. Η εποχή Scrambler ξεκίνησε δυναμικά και με την στήριξη της Ducati φτάσαμε στο σημαντικό ορόσημο να έχει πουλήσει 100.000 μοτοσικλέτες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το 2022 η Ducati γιορτάζει τα 60 χρόνια από την κατασκευή της πρώτης Scrambler πίσω στο 1962, έχοντας δημιουργήσει μια μοναδική έκθεση μέσα στο Μουσείο στο Μπόργκο Πανιγκάλε. Η πρώτη Scrambler κατασκευάστηκε μετά από αίτημα των αδελφών Μπέρλινερ, επίσημων εισαγωγέων της Ducati στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ‘60, οι οποίοι ήθελαν ένα μοντέλο που να ταιριάζει στα γούστα των Αμερικανών μοτοσικλετιστών.

Ducati

Η μοτοσικλέτα είχε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο λόγω των προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών της, αλλά κυρίως χάρη στο ξεχωριστό στυλ που διέθετε και έναν χαρακτήρα ικανό να ενσαρκώσει σε δύο τροχούς το αντικομφορμιστικό και επαναστατικό πνεύμα εκείνης της εποχής. Πλέον η Scrambler απαριθμεί 14 διαφορετικές εκδόσεις της μοτοσικλέτας από το 2015 μέχρι σήμερα με τις 1100 Tribute PRO, Urban Mottard και Nightshift να έχουν προστεθεί το 2022.

Ducati

Για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου και των επιτευγμάτων του μοντέλου, η Scrambler Ducati συνεργάστηκε με την Carrera Eyewear, μία εταιρεία που είναι ήδη επίσημος συνεργάτης της Ducati Corse, για να δημιουργήσει ένα εμβληματικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση, σε περιορισμένο αριθμό μόλις 60 τεμαχίων. Τα ξεχωριστά αυτά γυαλιά φέρουν το λογότυπο Scrambler Ducati στον δεξιό φακό με το φινίρισμα στο κλασικό χρώμα «62 Yellow», ενώ η γέφυρα ανάμεσα στους δύο φακούς με τη διπλή μύτη έχει την υπογραφή Scrambler Ducati. Τα γυαλιά βρίσκονται μέσα σε μία πολυτελή αποκλειστική συσκευασία με τα διακριτικά σήματα Scrambler Ducati.

Βίντεο για τα 60 χρόνια Scrambler.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!