Formula 1: Η Ferrari θέλει περισσότερες μονάδες ισχύος

Formula 1: Η Ferrari θέλει περισσότερες μονάδες ισχύος
Στη Scuderia Ferrari πιστεύουν πως τα διαθέσιμα μέρη μονάδας ισχύος για μία σεζόν δεν αρκούν, ειδικά με την αύξηση στον αριθμό των αγώνων.

Στο Grand Prix Ιταλίας είδαμε σχεδόν το μισό grid της Formula 1 να δέχεται ποινή στη σειρά εκκίνησης λόγω αλλαγής εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος. Ο διαφορετικός αριθμός θέσεων ποινής προκάλεσε έντονους πονοκεφάλους, μιας και ούτε οι ίδιες οι ομάδες, δεν γνώριζαν από πού θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι οδηγοί τους. Εν τέλει το μυστήριο λύθηκε από την FIA, αρκετές ώρες μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών στη Μόντσα.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε νέες συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί για την επόμενη σεζόν. Οι ποινές θέσης για αλλαγή μονάδας ισχύος είναι κάτι που ισχύει σχεδόν μία 20ετία στη Formula 1 και μέχρι σήμερα το φαινόμενο πολλαπλών ποινών εμφανίζεται συχνά στο δεύτερο μισό κάθε σεζόν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις 65 θέσεις ποινής του Στόφελ Φαντόρν της McLaren στο GP Βελγίου το 2017.

Μετά το πέρας του Grand Prix Ιταλίας, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, δήλωσε πως επιθυμεί αλλαγή στους κανονισμούς και «έριξε» στο τραπέζι της συζήτησης την πρόταση να αυξηθεί ο αριθμός χρήσης μονάδων ισχύος κάθε σεζόν: «Πιστεύω πως ο αριθμός των ποινών που είχαμε στη Μόντσα λόγω αλλαγής κινητήρων είναι υπερβολικά μεγάλος. Είναι δύσκολο για έναν οπαδό να βλέπει ένα μονοθέσιο στην pole position αλλά να μην ξεκινά από εκεί γιατί έχει ποινή στη θέση εκκίνησής του, ή κάτι τέτοιο. Μάλλον οι τρεις μονάδες ισχύος για κάθε οδηγό είναι πολύ λίγες. Πρέπει να αναθεωρήσουμε σοβαρά για την επόμενη σεζόν».

Ferrari F1

Η Ferrari είναι μία ομάδα που στο 2022 έχει αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα αξιοπιστίας με τη μονάδα ισχύος της. Τόσο ο Κάρλος Σάινθ, όσο και ο Σαρλ Λεκλέρ έχουν εκκινήσει δύο φορές από την «ουρά» του grid λόγω αλλαγής κινητήρα.

Επιπλέον το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2023 διαθέτει συνολικά 24 αγώνες. Ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ για το σπορ και με δεδομένο πως έχουμε ήδη τόσες πολλές ποινές με 22 αγώνες εφέτος, τότε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές δεν είναι απίθανο.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!