All Stars Drift Race: Μία βραδιά με το πλάι!

Πάνος Σεϊτανίδης
All Stars Drift Race: Μία βραδιά με το πλάι!
Η υπέρ-ειδική διαδρομή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας αξιοποιήθηκε σε μία φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη Drift.

Μία βραδιά γεμάτη θέαμα, πλαγιολίσθηση και καμένο λάστιχο απόλαυσαν οι 5.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν All Stars Drift Race 2022. Η πιο μεγάλη βραδιά του ελληνικού Drift έλαβε χώρα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του ΟΑΚΑ που φιλοξένησε δέκα μέρες νωρίτερα την υπέρ-ειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

All Stars Drift

Η ημέρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, και συνεχίστηκε το μεσημέρι με τα χρονομετρημέρα (μονά περάσματα) και οι αγωνιζόμενοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μπήκαν στην ασφάλτινη πίστα της αρένας του Σταδίου ορεξάτοι,και πίεσαν από νωρίς στα όρια - παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η πολυτέλεια των χώρων διαφυγής, αλλά η πρόκληση των τσιμεντένιων τοιχίων.

​​​​​All Stars Drift

Πολλοί τα έξυσαν, αρκετοί τα έγδαραν λίγο πιο βίαια, ενώ δεν έλειπαν και οι προσκρούσεις σε αυτά. Άλλωστε, δεν προκύπτει συχνά η ευκαιρία να αγωνιστείς μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, και πολλοί οδηγοί ήρθαν για την ευκαιρία αυτή από τη Ζάκυνθο, την Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη ως και τη Χίο, τη Σάμο, την Κρήτη και την Κω.

All Stars Drift

Νικητής σε αυτή τη μαγική βραδιά ήταν ο Σταύρος Γρύλλης (Toyota AE86), που επικράτησε στον μεγάλο τελικό της βραδιάς επί του Γιώργου Λαγού (BMW E36). Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Χαντζαράς (BMW 3 E36), ενώ τέταρτος ήταν ο Γιάννης Λυμπέρης (Toyota Starlet) που είχε μια άτυχη στιγμή στον ημιτελικό με τον Γρύλλη.

All Stars Drift

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν ο Νίκος Ζάχος (BMW 3 E30 FS) και ο Λάμπρος Πετρόπουλος (Toyota Starlet). Όμως τόσο οι προαναφερθέντες όσο και όλοι οι αγωνιζόμενοι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν άφθονο θέαμα. Αλλά και πέραν των διακριθέντων, τόσο στα προημιτελικά όσο και νωρίτερα στους προκριματικούς όλοι οι οδηγοί ξεδίπλωσαν απλόχερα το οδηγικό τους ταλέντο.

All Stars Drift

Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού motorsport συνεχίζεται την Κυριακή (18/9) με τον All Stars Race, που περιλαμβάνει αγωνιζόμενους με αυτοκίνητα των υπόλοιπων κατηγοριών αγώνων (Rally, Αναβάσεων, Ταχύτητας κ.λπ.), με το πρόγραμμα της ημέρας να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17:30. Φυσικά, με την είσοδο ελεύθερη για όλους τους θεατές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!