Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Heritage HUB της FIAT

Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Heritage HUB της FIAT

Κώστας Παστρίμας
Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Heritage HUB της FIAT
Ανοιχτός για το κοινό είναι πλέον ο χώρος Heritage HUB στο Τορίνο με κλασικά ιταλικά μοντέλα.

Στο εργοστάσιο Μιραφιόρι της FIAT στο Τορίνο, υπάρχει μια ειδική αίθουσα η οποία φιλοξενεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια ιστορίας όχι μόνο της μάρκας, αλλά και όλης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόκειται για το Heritage HUB, το τμήμα κληρονομιάς της Stellantis που φιλοξενεί περισσότερα από 300 ιστορικά μοντέλα FIAT, Alfa Romeo, Abarth και Lancia.

Στη Via Plava 80 το Τορίνο, ένας χώρος 15.000 τ.μ. όπου παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει μονάδα παραγωγής κιβωτίων ταχυτήτων, απέκτησε νέα ζωή αποτελώντας, όχι μόνο το «στρατηγείο» του τμήματος Heritage, αλλά και μια διαφορετική έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων που καλύπτουν την ιστορία των FIAT, Alfa Romeo, Abarth και Lancia. Πλέον η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, έπειτα από τις απαγορεύσεις που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

fiat

Ο επισκέπτης του Heritage HUB θα απολαύσει στον κεντρικό χώρο της έκθεσης 64 αυτοκίνητα που είναι χωρισμένα σε οκτώ θεματικές κατηγορίες. Η πρώτη είναι η «Ρεκόρ και Αγώνες» με αγωνιστικά αυτοκίνητα, ακολουθεί η κατηγορία «Πρωτότυπα» με μοναδικά και σπάνια οχήματα, «Αρχέτυπα» με μοντέλα που έφεραν επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης και «Οικολογία» με μοντέλα με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος.

fiat

Η έκθεση συνεχίζεται με το τμήμα «Ασφάλεια» με συμπαγή σε διαστάσεις αυτοκίνητα, αλλά εξαιρετικά ασφαλή και το τμήμα «Στιλ» με μερικά από τα ομορφότερα μοντέλα όλων των εποχών. Σημαντικό κομμάτι καταλαμβάνουν τα «Επικά Ταξίδια» με ειδικές κατασκευές που κάλυψαν τεράστιες αποστάσεις, ενώ μαγευτική είναι η «Εποχή των Ράλι» με αυτοκίνητα που έγραψαν χρυσές σελίδες σε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές αγώνων.

fiat

Στους υπόλοιπους χώρους, δεκάδες αυτοκίνητα μεταφέρουν στους επισκέπτες στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και το ειδικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει θρυλικούς κινητήρες, όπως ο τετρακύλινδρος της σειράς «100», ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του το 1955 από το FIAT 600 και διατηρήθηκε στην παραγωγή με διάφορες αλλαγές για περίπου 50 χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!