Formula 1: Ο Κίμι Ράικονεν επέστρεψε στα paddock (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Κίμι Ράικονεν επέστρεψε στα paddock (vid)
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έδωσε το «παρών» στο Grand Prix Ιταλίας.

Ένας οδηγός που πραγματικά λείπει φέτος από τα grid του μαγικού κόσμου της Formula 1, είναι αναμφίβολα ο Κίμι Ράικονεν.

Ο Φινλανδός πανηγύρισε σε 21 από τα 349 Grand Prix που έλαβε μέρος (αριθμός συμμετοχών που αποτελεί ρεκόρ, το οποίο από την Κυριακή μοιράζεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες με τον Φερνάντο Αλόνσο). Είχε 18 pole positions, 46 ταχύτερους γύρους (σ.σ. #3 όλων των εποχών) και 103 παρουσίες στο βάθρο.

Μετά από 19 σεζόν στη Formula 1, ξεκινώντας το 2001 και… τερματίζοντας το 2021 με «διάλειμμα» τη διετία 2010-2011, αγωνίστηκε με τα χρώματα των Sauber, McLaren, Scuderia Ferrari, Lotus και Alfa Romeo.

Φτάνοντας πέρυσι στο τέλος του δρόμου, είχε πει πως δεν θα του λείψουν όσα συμβαίνουν στη Formula 1 – ειδικά τα… εξωαγωνιστικά. Να όμως που τελικά κρατήθηκε μόνο 15 αγώνες μακριά από τα paddock της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Στον δέκατο-έκτο, αυτόν στη θρυλική Μόντσα στο οποίο θριάμβευσε ο Μαξ Φερστάπεν, ο περίφημος «Iceman» έδωσε το «παρών», συνοδευόμενος μάλιστα από την οικογένειά του, με τον γιο του Ρόμπιν και την κόρη του, Ριάνα Ανγκέλια Μιλάνα να παίρνουν μία γεύση από τα paddock του «Ναού της Ταχύτητας».

Μάλιστα, στο video που δημοσιοποίησε η Formula 1, έχει θερμούς εναγκαλισμούς με μέλη της Scuderia Ferrari, με τον Ράικονεν να ρωτά: «Τα έχετε όλα υπό έλεγχο»; Κάτι ξέρει παραπάνω...

Φωτογραφία: Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!