ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τα πληρώματα γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του αγώνα

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τα πληρώματα γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του αγώνα
Όλοι οι οδηγοί στάθηκαν στις δηλώσεις τους στις σκληρές και με χαμηλή πρόσφυση ειδικές διαδρομές.

Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή του WRC με τις λιγότερες και μειωμένου μήκους ειδικές διαδρομές, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζει να δείχνει τα… δόντια του. Είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους μηχανικούς.

Τον απρόβλεπτο χαρακτήρα και τις δυσκολίες της πρώτης ημέρας του αγώνα περιέγραψαν οι οδηγοί , φθάνοντας το βράδυ της Παρασκευής στο service park της Λαμίας.

Οι δηλώσεις

#69 Κάλε Ροβάνπερα / Γιόνε Χάλτουνεν

«Η σειρά εκκίνησης, αλλά και το γεγονός ότι δεν αισθανόμουν πολύ άνετα στο αυτοκίνητο, είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τις σημερινές μας επιδόσεις. Προσπάθησα να οδηγήσω καθαρά και γρήγορα. Σε κάποιες ειδικές δεν κινηθήκαμε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χάσω την αυτοπεποίθησή μου. Δεν είμαι 100% ικανοποιημένος με την πρόσφυση του αυτοκινήτου, και με αυτήν τη σειρά εκκίνησης δεν αποτελεί και τον καλύτερο συνδυασμό. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο και, με την καλύτερη σειρά εκκίνησης, ελπίζω να είμαστε στο ρυθμό των πρώτων».

#8 Οτ Τάνακ / Μάρτιν Γιαρβέογια

«Το πρόβλημα με την υβριδική μονάδα είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούμε αρκετά. Πέρα από αυτό, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Και αύριο η σειρά εκκίνησης θα είναι πολύ σημαντική. Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και οι ειδικές έχουν μεγαλύτερο μήκος. Παράλληλα, περισσότερα αυτοκίνητα θα εκκινούν μπροστά μας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερη πρόσφυση».

#11 Τιερί Νεβίλ / Μάρτιν Βίνταγκε

«Αν εξαιρέσουμε την υπερβολική σκόνη στην 1η ΕΔ, η μέρα ήταν καλή για εμάς. Είχαμε συνέπεια στις επιδόσεις και είμαστε μόλις 7,3 δλ. μακριά από την κορυφή. Αύριο είναι μεγάλη σε διάρκεια και χιλιόμετρα μέρα, και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και να βελτιώσουμε τη θέση μας. Οι δύο πρώτες ειδικές ήταν παρόμοιες με αυτές των προηγούμενων ετών, ενώ οι καινούργιες είχαν ιδιαιτερότητες. Σε κάποιες ειδικές οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε σχέση με αυτές που συναντήσαμε στις αναγνωρίσεις, στοιχείο που αύξησε ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας».

#33 Έλφιν Έβανς / Σκοτ Μάρτιν

«Δεν ήταν πολύ καλή μέρα για εμάς. Όταν ξεκινάς στις πρώτες θέσεις, οι συνθήκες είναι δύσκολες. Γενικά, είμαι απογοητευμένος από την έκβαση της σημερινής ημέρας, και σίγουρα δύσκολα θα είναι και αύριο. Η μέρα είναι μεγάλη, και θα έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να ανέβουμε στην κατάταξη».

#18 Τακαμότο Κατσούτα / Άαρον Τζόνστον

«Σήμερα δυσκολεύτηκα πολύ. Δεν μπορούσα να νιώσω αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, ενώ και η οδήγησή μου δεν ήταν καλή. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα και θα προσπαθήσω να βρω αυτό που μου έλειπε σήμερα. Οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες, και για αυτό θα πρέπει να βρω τον σωστό ρυθμό».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

#42 Κρεγκ Μπριν / Πολ Νιγκλ

«Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Φυσικά και είμαι απογοητευμένος με το κλατάρισμα. Δεν ξέρω σε πόσους αγώνες στη σειρά, μας συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά. Αλλά αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα».

#4 Εσαπέκα Λάπι / Γιάνε Φερμ

«Νομίζω ότι αύριο θα έχουμε λίγο πιο δύσκολο έργο, επειδή οι υπόλοιποι γνωρίζουν τις ειδικές από πέρσι. Σίγουρα, ο υπόλοιπος αγώνας είναι πιο γρήγορος και οπωσδήποτε πιο απαιτητικός».

#19 Σεμπαστιάν Λεμπ / Ιζαμπέλ Γκαλμίς

«Το συναίσθημα στο ΟΑΚΑ ήταν μοναδικό. Ήθελα να βγω από το αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξερα αν επιτρεπόταν. Είχαν έρθει τόσοι άνθρωποι να μας δουν, και ήθελα να τους ευχαριστήσω. Ήταν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και σίγουρα δεν περίμενα τόσο κόσμο να έρθει να δει το WRC από κοντά. Ήταν εκπληκτικό. Σήμερα προσπάθησα να πιέσω. Είχαμε καλές συνθήκες μπροστά μας, ήθελα να το εκμεταλλευτώ για να έχουμε την καλύτερη δυνατή θέση αύριο. Οι ειδικές είναι καινούργιες για μένα, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό».

#6 Ντάνι Σόρντο / Καντίτο Καρέρα

«Η σημερινή μέρα ήταν δύσκολη για μένα. Δεν μπορούσα να βρω γρήγορο ρυθμό, κάτι που βελτιώθηκε λίγο προς το τέλος. Έχασα σημαντικό χρόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως. Αύριο πρέπει να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και θα προσπαθήσω να κερδίσω μερικές θέσεις».

#44 Γκας Γκρίνσμιθ / Γιόνας Άντερσον

«Δεν ήταν κακή η μέρα για εμάς. Όταν οδηγούσα καλά και δεν έκανα κάποιο λάθος, είχα καλή ταχύτητα. Όμως, κάναμε δύο τετ-α-κε σε δύο αργά σημεία στις πρώτες ειδικές. Σίγουρα, πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Γενικά, είμαι ικανοποιημένος από ό,τι καταφέραμε σήμερα. Πάντως, οι χρόνοι μεταξύ των πληρωμάτων είναι πολύ κοντά, κάτι που σημαίνει ότι αύριο μπορεί να αλλάξουν πολλές θέσεις».

#7 Πιερ-Λουί Λουμπέ / Βενσάν Λαντέ

«Αύριο θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω, γιατί θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, αλλά νομίζω ότι αν παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μπορούμε να διατηρήσουμε την ίδια ταχύτητα».

#9 Ιορδάνης Σερδερίδης / Φρεντερίκ Μικλότ

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα. Στα μισά της ημέρας είχαμε ένα σπασμένο αμορτισέρ και έτσι τερματίσαμε το σκέλος. Η οδήγηση ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Επίσης, αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα και με το γκάζι. Επιπλέον, σε κάποιες ειδικές δε λειτούργησε το υβριδικό σύστημα. Είναι πολλά για μία ημέρα. Όμως είμαστε ακόμη εδώ, και αυτό είναι καλό. Αύριο θα είμαστε πρώτοι στις ειδικές και θα είναι πολύ δύσκολα, ιδιαίτερα το πρωί. Αυτό το Ακρόπολις είναι πιο σκληρό από ό,τι περίμενα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!