Formula 1: Μεγάλο το ενδιαφέρον νέων κατασκευαστών για είσοδο στο σπορ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Μεγάλο το ενδιαφέρον νέων κατασκευαστών για είσοδο στο σπορ
O CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, παραδέχεται πως αρκετοί κατασκευαστές σκέφτονται σοβαρά την εμπλοκή τους μελλοντικά στο σπορ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, επισημοποιήθηκαν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 αναφορικά με τις μονάδες ισχύος, με εφαρμογή από το 2026. Το νέο σετ κανονισμών έχει ως στόχο να προσελκύσει νέους κατασκευαστές στο σπορ, κάτι το οποίο επετεύχθη σε πρώτη φάση, με την Audi να ανακοινώνει τη συμμετοχή της το 2026.

Μία ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία που έψαχνε τους τελευταίους μήνες να βρει τρόπο να εισέλθει στο σπορ ήταν η Porsche. H γερμανική μάρκα ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Red Bull Racing, όμως το μεγάλο «deal» κατέρρευσε όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Πάντως οι δύο γερμανικές εταιρείες δεν είναι οι μόνες που εξετάζουν σοβαρά την εμπλοκή τους στη Formula 1.

Ο CEO του σπορ, Στέφανο Ντομενικάλι στο πλαίσιο του Grand Prix Ιταλίας, μίλησε για την Porsche και πιθανούς επίδοξους νέους κατασκευαστές: «Αυτό που μπορώ να πω για την Porsche είναι πως ήταν μέρος του group που συζητούσε και συνεχίζει να συζητά σχετικά με τους κανονισμούς για τους κινητήρες του 2026. Πιστεύω όμως πως εμείς ως Formula 1 είμαστε μία πλατφόρμα με μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχουν κι άλλοι κατασκευαστές που κάθονται στο τραπέζι με τους μηχανικούς, εταιρείες που δεν επιθυμούν να βγουν στο προσκήνιο. Σήμερα, όπως ποτέ στο παρελθόν, έχουμε ένα σύνολο από ομάδες, κατασκευαστές και προμηθευτές κινητήρων κορυφαίου επιπέδου. Εάν κάτι αλλάξει, ξέρουμε τι να κάνουμε».

Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιοι κατασκευαστές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σπορ μελλοντικά, με τις τελευταίες φήμες να κατονομάζουν τη Honda ως υποψήφια προς επιστροφή. Η FIA από τη μεριά της έχει θέσει ως διορία τιν15η Οκτωβρίου για τις επίδοξες εταιρείες που θέλουν να κάνουν το βήμα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!