Yamaha: Η R1 του 2023 πλησιάζει την αγωνιστική WSBK

Κώστας Παστρίμας
Yamaha: Η R1 του 2023 πλησιάζει την αγωνιστική WSBK
Η Yamaha παρουσίασε μια νέα, πιο σκληροπυρηνική, έκδοση της YZF-R1 για το 2023.

Το 2023 δεν θα είναι η χρονιά που θα δούμε μια εντελώς καινούρια superbike από την Yamaha, ωστόσο το ιαπωνικό εργοστάσιο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Το κορυφαίο superbike για την επόμενη χρονιά αποκτά μια ειδική έκδοση η οποία έχει δεχτεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) με πολλά αναβαθμισμένα εξαρτήματα και πιο αφοσιωμένη φιλοσοφία στην πίστα και τα track days.

Η Yamaha R1 GYTR του 2023 είναι εξοπλισμένη με σχεδόν 25 ειδικά εξαρτήματα τα οποία έχουν εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha. Η αρχή γίνεται από τον κινητήρα ο οποίος αποκτά μια ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της Akrapovic η οποία διαθέτει κεντρικό σύστημα σύνδεσης σωλήνων. Το συγκεκριμένο σύστημα συνδυάζεται με ένα σετ καλυμμάτων κινητήρα και τάπες AIS, ενώ σημαντική δουλειά έχει γίνει και στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας.

Yamaha

Η R1 GYTR διαθέτει μια νέα μονάδα ελέγχου GYTR η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να ελέγξει και να ρυθμίσει όπως εκείνος θέλει τη μοτοσικλέτα του. Παράλληλα, η R1 είναι εξοπλισμένη με νέο σύστημα διασύνδεσης με PC, νέα πλεξούδα καλωδίων, εξομοιωτή ABS και διακόπτη On-Off της GYTR. Εκτός από τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά, η Yamaha έχει επέμβει και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς. Η σημαντικότερη επέμβαση είναι στα φρένα καθώς βρίσκει κανείς νέες δαγκάνες με κιτ ατσάλινων εμβόλων GYTR, τακάκια της Brembo, προστατευτικό μανέτας Billet και σωληνάκια υψηλής πίεσης ατσάλινα. Το τιμόνι είναι αγωνιστικό, τα μαρσπιέ ρυθμιζόμενα, ενώ η σέλα είναι σχεδιασμένη από την GYTR.

Yamaha

Για εκείνους τώρα που θέλουν ακόμα περισσότερα από την R1 τους η Yamaha κάτι έχει ετοιμάσει. Στο GYTR Pro Shop μπορεί πλέον να βρει κανείς μια σειρά από εξαρτήματα PRO τα οποία έχουν εξελιχθεί από την αγωνιστική ομάδα της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η λίστα των 400 (!) εξαρτημάτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, GYTR PRO ψαλίδι, υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, ρεζερβουάρ αγωνιστικού τύπου, πίνακα οργάνων GYTR PRO, προσαρμοσμένα ηλεκτρονικά της Marelli, αναρτήσεις της Ohlins, μεγαλύτερο ψυγείο και πολλά ακόμα.

Yamaha

Η ολοκληρωμένη λίστα εξαρτημάτων του GYTR Pro Shop θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του 2022, ενώ η διάθεση των προϊόντων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!