Formula 1: Έρχεται η «ώρα της κρίσεως» για τη Mercedes

Formula 1: Έρχεται η «ώρα της κρίσεως» για τη Mercedes
Η γερμανική ομάδα της F1 είναι αντιμέτωπη με μία σειρά από δύσκολες αποφάσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο πρωτάθλημα.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες για τη Mercedes-AMG Petronas. Η γερμανική ομάδα διανύει τη χειρότερη σεζόν της στη Formula 1 από το 2011, μιας και δεν έχει κερδίσει κανέναν αγώνα. Η βελτίωσή της στους τελευταίους αγώνες δεν είναι αρκετή, με τηv W13 E-Performance να έχει δομικά λάθη στο σχεδιασμό της έναντι των αντιπάλων της.

Με μόλις οκτώ αγώνες να απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στα εργοστάσια για το 2023. Η Mercedes βρίσκεται όμως σε δυσχερή θέση, διότι πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές ώστε να είναι σε θέση να διεκδικεί και πάλι τίτλους. Αυτό το επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το γερμανικό εργοστάσιο.

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση διότι έχουμε ένα συγκεκριμένου τύπου μονοθέσιο και δεν μπορούμε να πειραματιστούμε αρκετά εφέτος λόγω του budget cap. Προσπαθούμε απλά να αλλάζουμε κάποια πράγματα. Οποιαδήποτε απόφαση για το 2023 πρέπει να την εξετάσουμε πολύ προσεκτικά, διότι τα δεδομένα μας δεν μας δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Έχουμε τεράστιες εναλλαγές στην απόδοση, τις οποίες δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Αυτή τη στιγμή, αν πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε δραματικά το σχεδιασμό μας για του χρόνου, πως γίνεται να είμαστε σίγουροι πως είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Γιατί ξεκάθαρα θα βρεθούμε ένα βήμα πίσω από τους άλλους.Οι συζητήσεις που έχουμε είναι για να παρθούν αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Βολφ στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου.

F1 2022

Επιπλέον ο Βολφ τόνισε πως δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το ποια σχεδιαστική κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στη Mercedes την επόμενη χρονιά: «Δεν έχουμε αποφασίσει για το σχεδιασμό του μονοθεσίου μας του 2023. Το συζητάμε ακόμα στο εσωτερικό της ομάδας. Είναι αρκετά δύσκολο να πω κάτι επί τούτου. Ποιος είναι ο σχεδιασμός που θέλουμε; Φταίει το σασί στην τωρινή του κατάσταση; Φταίει η κατανομή βάρους; Είναι το λάθος στη μηχανική μας πρόσφυση και στην αεροδυναμική ισορροπία ή στο σχεδιασμό του αμαξώματος; Από αυτούς τους διαφορετικούς πυλώνες του μονοθεσίου, κάποιοι μπορεί να αλλάξουν, κάποιοι μπορεί να μείνουν. Αυτό εξετάζουμε και πρέπει να αποφασίσουμε το σχεδιασμό, την ανάρτηση, το σύστημα ψύξης. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες».

Η μόνη ελπίδα της Mercedes στο 2022 είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μιας και βρίσκεται 41 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari. Ωστόσο η θέση αυτή έχει ως αντίκτυπο λιγότερες ώρες δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD στο εργοστάσιο, κάτι που ίσως δεν συμφέρει την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!