CFMoto: Διαθέσιμη προς παραγγελία η 450SR - ποια είναι η τιμή της (vid)

Κώστας Παστρίμας
CFMoto: Διαθέσιμη προς παραγγελία η 450SR - ποια είναι η τιμή της (vid)
H CFMoto ξεκίνησε τις παραγγελίες στην εντυπωσιακή supersport μοτοσικλέτα 450SR.

Όταν η CFMoto είχε παρουσιάσει στην EICMA 2021 την πρωτότυπη SR-C21, πολλοί αναρωτήθηκαν αν κάποια στιγμή θα βγει στην παραγωγή και πόσο κοντά στο φουτουριστικό πρωτότυπο θα ήταν το μοντέλο παραγωγής. Και οι προσδοκίες ήταν ακόμα μεγαλύτερες λόγω της επιτυχίας που έχει σημειώσει η μικρότερη 300SR.

Το μοντέλο παραγωγής μπορεί τελικά να μην είχε όλα αυτά τα πανάκριβα αξεσουάρ της πρωτότυπης SR-C21, ωστόσο η CFMoto δεν άφησε παραπονεμένους εκείνους που θαύμασαν εκείνη την σπορ μοτοσικλέτα. Η 450SR σχεδιαστικά βρίσκεται πιο κοντά στην 300SR με την επιθετική ουρά που θυμίζει Yamaha R1 και τη νέα μάσκα με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα LED. Εκείνο που έχει μείνει από το πρωτότυπο είναι τα αεροδυναμικά φτερά τα οποία μάλιστα, σύμφωνα με την CFMoto, είναι σε θέση να παράξουν κάθετη δύναμη 2 κιλών σε ταχύτητα 120Km/h ή 1,6 φορές μεγαλύτερη στις υψηλές ταχύτητες.

CFMoto

Ο κινητήρας της 450SR είναι ένας ολοκαίνουριος δικύλινδρος με απόδοση 50,5 ίππους και 39Nm ροπής. Η διάταξη των κυλίνδρων είναι σε σειρά, ενώ η γωνία του στροφάλου είναι 270 μοίρες, κάτι που δίνει χαρακτηριστικά δικύλινδρου V2 στον κινητήρα. Η απόδοση του είναι εξαιρετικά γραμμική, με άμεση απόκριση και χαρίζει στην 450SR εξαιρετικές επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα πλησιάζει τα 200km/h.

CFMoto

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι της KYB και ένα ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με προηγμένο σύστημα ABS της Bosch. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 168 κιλά και διαθέτει επίσης συμπλέκτη ολίσθησης FCC για ελαφρύτερη αίσθηση κατά την αλλαγή ταχυτήτων και διατήρηση της σταθερότητας του οχήματος στα κατεβάσματα ταχυτήτων.

CFMoto

Στα επιπλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά, η 450SR είναι εξοπλισμένη με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών TFT η οποία διαθέτει σύστημα συνδεσιμότητας, IMU αισθητήρες 6 αξόνων και ειδική εφαρμογή της CFMoto για να εμφανίζει στο smartphone την θέση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο (tracking), τα στατιστικά οδήγησης, τις διαδρομές που διανύθηκαν και τις βασικές ενδείξεις της μοτοσικλέτας. Παράλληλα, πραγματοποιεί αναβαθμίσεις OTA (Over Τhe Air) σε όλους τους εγκεφάλους, και παρέχει αντικλεπτική λειτουργία συνδυάζοντας το GPS και την IMU με ειδοποιήσεις στο smartphone του ιδιοκτήτη.

CFMoto

Η 450SR είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνικής αγορά, σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς: Starlight Black και Zircon Black. H τιμή της για την περίοδο του λανσαρίσματος έχει οριστεί στις 6.390 ευρώ, με παράδοση τον Δεκέμβριο.

Βίντεο παρουσίασης του CFMoto 450SR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!