Formula 1, Χόρνερ: «Η γυναίκα μου λέει πως δεν έχει σημασία το μέγεθος»

Formula 1, Χόρνερ: «Η γυναίκα μου λέει πως δεν έχει σημασία το μέγεθος»
Μία ατάκα του επικεφαλής της Red Bull Racing σημάδεψε τη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου στο πλαίσιο του Grand Prix του Σπα. Αποστολή-Βέλγιο: Π. Σεϊτανίδης

Μπορεί συνήθως ο Κρίστιαν Χόρνερ να απαντά λες και ακούς ηχογραφημένο δελτίο Τύπου, όμως στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου, φαίνεται πως είχε πολλά κέφια. Πράγμα έκδηλο σε τρεις απαντήσεις του, η μία εκ των οποίων διεκδικεί εύκολα το βραβείο της ατάκας της χρονιάς.

Αναφερόμενος στην τεχνική οδηγία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που αναγκάζει τις ομάδες να αυξήσουν το 2023 την απόσταση των μονοθεσίων τους από το έδαφος κατά 15mm κι όχι 25mm όπως ήταν η αρχική πρόταση, ο Βρετανός χάρισε μία ατάκα που προκάλεσε γέλια στην αίθουσα που βρισκόμασταν.

«Η γυναίκα μου συχνά μου λέει πως το μέγεθος δεν έχει σημασία, άρα δεν πρόκειται να σκάσω για 10mm», είπε o 48χρονος.

Τζέρι και Κρίστιαν Χόρνερ

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως σύζυγος του Χόρνερ είναι η Τζέρι Χάλιγουελ (αν και άλλαξε το όνομά της σε Χόρνερ), μία από τις διάσημες Spice Girls!

Επιπρόσθετα, ο Βρετανός δεν παρέλειψε να ρίξει τη μπηχτή του για το χρονικό σημείο της ανακοίνωσης των αλλαγών αυτών ενόψει 2023, που έρχεται ενώ οι ομάδες έχουν προ πολλού ξεκινήσει τη δουλειά πάνω στα μονοθέσια της επόμενης σεζόν, λέγοντας: «Είναι 10 μετά τα μεσάνυχτα ενόψει της επόμενης σεζόν και η Σταχτοπούτα έχει ήδη φύγει».

Νικόλας Τομπάζης και Κρίστιαν Χόρνερ

Πάντως το γεγονός πως είχε όρεξη είχε φανεί από νωρίς, όταν έγινε αποδέκτης ερώτησης για το μέλλον του Ντάνιελ Ρικιάρντο, παρότι βασικό θέμα της συνέντευξης Τύπου ήταν οι αλλαγές κανονισμών του 2026.

«Δεν ήξερα πως ο Ντάνιελ είχε ασχοληθεί με τους κανονισμούς», είπε ρίχνοντας ένα φαρμακερό βλέμμα στον δημοσιογράφο που πραγματοποιεί τις ερωτήσεις του τηλεοπτικού μέρους της συνέντευξης. Πάντως μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην οδηγό του και ευχήθηκε να βρει ξανά τη χαμένη του ταχύτητα.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Το Grand Prix Βελγίου αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και σηματοδοτεί την επιστροφή από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Μισή ώρα νωρίτερα, έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta. Μη το χάσετε!

F1 LIVE

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!