Οι Ελβετοί ξέρουν πώς να γιορτάσουν τα 50 χρόνια Kawasaki Z (vid)

Κώστας Παστρίμας
Οι Ελβετοί ξέρουν πώς να γιορτάσουν τα 50 χρόνια Kawasaki Z (vid)
Στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή για το εικονικό Z της Kawasaki.

Το πολύ μακρινό 1972 η Kawasaki έμελλε να κατασκευάσει ένα μοντέλο το οποίο θα έγραφε μια χρυσή ιστορία στον κόσμο των δύο τροχών. Ο λόγος για το Z το οποίο τα τελευταία 50 χρόνια κυριαρχεί στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας με μοντέλα που έμειναν στην ιστορία και έγιναν θρύλοι στον μοτοσικλετιστικό κόσμο και σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Η Kawasaki γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια των Z και ήδη έχει παρουσιάσει μια σειρά μοτοσικλετών Z900 και Z900RS με ειδικό χρωματισμό. Η γιορτή παρόλα αυτά δεν σταματάει εκεί καθώς σε πολλά μέρη του κόσμου συναντάμε εορταστικές εκδηλώσεις για το εικονικό μοντέλο της Kawasaki. Ίσως το πιο εντυπωσιακό event από όλα πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό Μουσείο Kawasaki στην Χάρνιγκεν.

Kawasaki

Η Kawasaki Ευρώπης και συγκεκριμένα η Ελεανόρ βαν Βίνσεν, επικεφαλής επικοινωνίας της Kawasaki Ευρώπης, καλωσόρισε το γκρουπ των τυχερών που πήραν μέρος στη διοργάνωση και τους ξενάγησε στο Μουσείο της Ελβετίας. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο μοντέλο Ζ900 του 1972, το θρυλικό Z1 και φυσικά όλα τα μοντέλα που κόσμησαν την γκάμα της «πράσινης» εταιρείας.

Kawasaki

Το Z της Kawasaki δεν είναι ένα τυχαίο μοντέλο καθώς έχει πουλήσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια μοντέλα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια. Είναι ένας θρύλος ο οποίος συνεχίζει την πορεία του στη μορφή των Z900, Z900RS και φυσικά του κορυφαίου Z H2 με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και τις απίθανες επιδόσεις.

Βίντεο με την γιορτή της Kawasaki στην Ελβετία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!