Formula 1, Μπινότο: «Θα μπορούσαμε να έχουμε 8 νίκες»

Formula 1, Μπινότο: «Θα μπορούσαμε να έχουμε 8 νίκες»
Στη Scuderia Ferrari πιστεύουν πως θα μπορούσαν να έχουν κατακτήσει τις διπλάσιες νίκες απ' όσες έχουν μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα της F1.

Λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σεζόν του 2022, η Scuderia Ferrari βρίσκεται 97 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Επιπλέον, ο Σαρλ Λεκλέρ υπολείπεται 80 βαθμούς του Μαξ Φερστάπεν στη βαθμολογία οδηγών, κάτι που κάνει το έργο, τόσο του Μονεγάσκου, όσο και της ιταλικής ομάδας πολύ δύσκολο στους εναπομείναντες 9 αγώνες.

Η σεζόν όμως ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, με τη Scuderia να παίρνει δύο νίκες στα τρία πρώτα Grand Prix. Ως γνωστόν, στη συνέχεια η κατάσταση αντιστράφηκε, με έλλειψη αξιοπιστίας και σειρά από κακές στρατηγικές από πλευράς Ferrari. O επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Red Bull Racing, όμως τόνισε πως μπορούσε η ομάδα του να έχει περισσότερες νίκες.

«Η Red Bull ήταν πιο αποδοτική. Από τους 13 αγώνες, έχουμε κερδίσει τους 4, αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι 8 δίχως τα προβλήματά μας. Η Red Bull είχε επίσης προβλήματα αξιοπιστίας, όμως δεν ήταν ποτέ στην πρωτοπορία όταν δεν τερμάτιζε. Με εμάς η κατάσταση ήταν διαφορετική. Αυτό έγινε στην Ισπανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γαλλία. Έχουμε πρακτικά την ίδια ταχύτητα. Δεν μπορείς να πεις πως το ένα μονοθέσιο είναι καλύτερο από το άλλο. Υπάρχουν πίστες που μας βολεύουν καλύτερα και άλλες που η Red Bull είναι ταχύτερη. Στο τέλος, είναι το στήσιμο των μονοθεσίων, οι συνθήκες πίστας και η φόρμα των οδηγών που κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο Ιταλός στο AMuS.

Ferrari F1

Τα προβλήματα αξιοπιστίας έχουν κοστίσει στη Ferrari και αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους και στους επόμενους αγώνες. Ωστόσο ο Μπινότο προτιμά να βλέπει τη θετική πλευρά της κατάστασης: «Πληρώνουμε το τίμημα της αξιοπιστίας για το τεράστιο βήμα που κάναμε στην εξέλιξη. Υπάρχουν πολλά καινούργια εξαρτήματα. Έπρεπε να τους φτάσουμε σε απόδοση έχοντας ένα τεράστιο μειονέκτημα».

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!