Αισιόδοξα μηνύματα για τον Τζίνο Ρέα - επικοινωνεί με τους γύρω του.

Κώστας Παστρίμας
Αισιόδοξα μηνύματα για τον Τζίνο Ρέα - επικοινωνεί με τους γύρω του.
Ο άτυχος Βρετανός αναβάτης έχει ήδη ανοίξει τα μάτια του και έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί με τους οικείους του.

Τα νέα που μας έρχονται από την Ιαπωνία όσον αφορά τον Τζίνο Ρέα είναι πολύ αισιόδοξα. Ο Βρετανός αναβάτης, έπειτα από το τρομακτικό του ατύχημα στην πίστα της Σουζούκα αναρρώνει ικανοποιητικά και μάλιστα είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους! Πριν από μερικές ημέρες άνοιξε τα μάτια του, επικοινώνησε μέσω κινήσεων των ματιών και κατάφερε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη για αρκετό διάστημα.

Ο Τζίνο Ρέα, στη διάρκεια των δοκιμών πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, έχασε τον έλεγχο της Honda του και έπεσε στο τελευταίο σικέιν της πίστας (Triangle), στο ίδιο σημείο που έχασε τη ζωή του πριν από 20 χρόνια ο Νταιτζίρο Κάτο. Χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι από την σύγκρουση με τα προστατευτικά της πίστας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.


Εκεί, οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν σε καταστολή καθώς διαπίστωσαν ότι είχε ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι και πρήξιμο στον εγκέφαλο. Το ευχάριστο είναι ότι ο Ρέα ανταποκρίθηκε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή και σταδιακά άρχισε να αναρρώνει. Πλέον έχει βγει από το τεχνητό κώμα και έχει ξεκινήσει νευρολογική αποκατάσταση, ενώ η επικοινωνία με το περιβάλλον γίνεται όλο και καλύτερη.

rea

Η οικογένεια του Ρέα, στην τελευταία τους ενημέρωση ανάφερε: «Τις τελευταίες ημέρες η ανάρρωση του Τζίνο είναι αξιοσημείωτη. Η επικοινωνία έχει βελτιωθεί και έχει ξεκινήσει νευρολογική αποθεραπεία. Όπως όλοι γνωρίζουν αυτού του είδους τα τραύματα απαιτούν χρόνο για να θεραπευτούν αλλά η ανάρρωση ρου Τζίνο είναι σε καλό δρόμο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το νοσοκομείο της Μίε, ιδιαίτερα τους γιατρούς και τις νοσοκόμες της εντατικής μονάδας. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την πίστα Σουζούκα για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει».

rea

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!