Formula 1, Ντε Λα Ρόσα: «Ο Φερστάπεν μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών»

Formula 1, Ντε Λα Ρόσα: «Ο Φερστάπεν μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο πρώην οδηγός της F1 Πέδρο Ντε Λα Ρόσα για τον πρωταθλητή του 2021.

Μετά την άκρως επιτυχημένη σεζόν του 2021, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο στους οδηγούς, ο Μαξ Φερστάπεν ηγείται και στο πρωτάθλημα του 2022 έπειτα από 13 αγώνες, έχοντας προβάδισμα 80 βαθμών έναντι του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ολλανδός οδηγός μετρά 8 νίκες και είναι ακλόνητο φαβορί για το στέμμα του πρωταθλητή.

Οι δύο μονομάχοι του φετινού τίτλου έχουν δώσει εξαιρετικές παραστάσεις, με αυτόν της Red Bull Racing να έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα. Αυτό το αναγνωρίζει ο πρώην οδηγός της Formula 1, Πέδρο Ντε Λα Ρόσα, ο οποίος επιλέγει τον Φερστάπεν έναντι του Λεκλέρ.

«Όσον αφορά την απόλυτη ταχύτητα μπορείς να τους συγκρίνεις. Είναι πολύ δυνατοί, ειδικά στον ένα γύρο και εκτός αυτού είναι πολύ έξυπνοι. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως ο Μαξ έχει το μεγαλύτερο έλεγχο. Δεν κάνει κανένα λάθος και δεν εννοώ να έχει έξοδο ή ατύχημα. Πόσες φορές τον έχουμε δει να μπλοκάρει τους τροχούς του; Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, ο Μαξ έχει τον έλεγχο. Είτε είναι στεγνό είτε βρέχει είτε πρόκειται για τον αγώνα είτε για τις ελεύθερες δοκιμές. Κατά το παρελθόν ο Μαξ οδηγούσε στο όριο και έκανε λάθη ή είχε ατυχήματα. Ο Μαξ είναι φανταστικό να τον βλέπεις να οδηγεί. Είναι έξυπνος, επιθετικός και γρήγορος. Ο Μαξ τα έχει όλα», ανέφερε ο Ισπανός στο racingnews365.com.

Μαξ Φερστάπεν

Ο 51χρονος είναι τόσο ενθουσιασμένος με τον Φερστάπεν, που θεωρεί ότι ο Ολλανδός μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών: «Ο Μαξ έχει τα πάντα για να γίνει ένας εκ των καλύτερων όλων των εποχών. Έχει τις ικανότητες, σίγουρα. Ο Μαξ έχει τα πάντα για να γίνει ο καλύτερος. Προς το παρόν πιστεύω πως είναι ο καλύτερος. Αλλά ας μην ξεχνάμε τον Λιούις Χάμιλτον, τον Φερνάντο Αλόνσο, τον Λεκλέρ και έχω επίσης μεγάλο σεβασμό προς οδηγούς όπως ο Λάντο Νόρις, ο Τζορτζ Ράσελ και ο Κάρλος Σάινθ. Αλλά αν επέλεγα έναν οδηγό που έχει φτάσει στο απόγειό του είναι ο Μαξ».

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Ο Ντε Λα Ρόσα έχει πάρει μέρος σε 107 Grand Prix της Formula 1 και έχει οδηγήσει για τις Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber και HRT. Έχει ανέβει μία φορά στο βάθρο και έχει πραγματοποιήσει ένα ταχύτερο γύρο.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!