Formula 1: Το ταξίδι του Χάμιλτον στην Αφρική που τον έκανε άλλον άνθρωπο

Formula 1: Το ταξίδι του Χάμιλτον στην Αφρική που τον έκανε άλλον άνθρωπο
Ο Λιούις Χάμιλτον επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο να περάσει το καλοκαιρινό του διάλειμμα, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι στην Αφρική.

Εκτός από τη χειμερινή περίοδο, οι οδηγοί της Formula 1 έχουν λίγες εβδομάδες τον Αύγουστο να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Το φετινό καλοκαιρινό διάλειμμα έχει τέσσερις εβδομάδες κενό και ο κάθε οδηγός επιλέγει το δικό του τρόπο να περάσει τις διακοπές του.

Ορισμένοι προτιμούν ταξίδια σε νησιά της Ελλάδας ή άλλων χωρών, όμως άλλοι όπως ο Λιούις Χάμιλτον κάνουν κάτι διαφορετικό. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μαζί με στενούς του φίλους πήγε σε διάφορες χώρες της Αφρικής, σε μία εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη. Από τις βόλτες με αερόστατο στην έρημο της Ναμίμπια, στα τροπικά δάση της Ρουάντα, μέχρι την επίσκεψη στο καταφύγιο ζώων του Ρετέτι στην Κένυα και τις αναρριχήσεις στα βουνά της Τανζανίας, τον έκαναν να δει τον κόσμο από μία άλλη οπτική.

Σε ανάρτησή του στα social media μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, o Χάμιλτον ανέφερε: «Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν από τις καλύτερες όλης μου της ζωής. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν το ταξίδι αυτό, η ομορφιά, η αγάπη και η γαλήνη που είχα την εμπειρία να ζήσω με έχουν μεταμορφώσει πλήρως. Κανένας αριθμός φωτογραφιών δεν μπορεί να καταγράψει πως νιώθω και το τι προσπαθώ να πω. Απλά να ξέρετε πως τα λόγια είναι λίγα και τα συναισθήματα έντονα. Συνδέθηκα με τις ρίζες μου και την ιστορία μου και νιώθω τους προγόνους μου πιο κοντά μου από ποτέ. Ναμίμπια, Ρουάντα, Κένυα, Τανζανία, σας ευχαριστώ. Τους ανθρώπους εδώ και τη φύση, σας ευχαριστώ. Μας καλωσόρισαν σε κάθε μέρος που πήγαμε. Μας φέρθηκαν ως οικογένεια. Στα αδέρφια μου που ήρθαν μαζί μου στο ταξίδι, σας ευχαριστώ. Ξέρω πως θα μιλάμε για το ταξίδι αυτό για πάντα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Χάμιλτον στη Formula 1 όπου πηγαίνει στο καλοκαιρινό διάλειμμα του σπορ δίχως να έχει κερδίσει αγώνα μέχρι τώρα. Η Mercedes δεν έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πακέτο τη φετινή σεζόν, όμως στο δεύτερο μισό του 2022 επιθυμεί να μάχεται για νίκες.

Στο Grand Prix Ουγγαρίας πανηγύρισε το καλύτερό της φετινό αποτέλεσμα με τους Λιούς Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ να παίρνουν τις θέσεις 2 και 3. Μάλιστα στους τελευταίους πέντε αγώνες, μόνο ο Μαξ Φερστάπεν έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από τον 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!