Formula 1: Η Audi πρέπει να βιαστεί αν θέλει να μπει στo σπορ

Formula 1: Η Audi πρέπει να βιαστεί αν θέλει να μπει στo σπορ
Τα περιθώρια στενεύουν για τη γερμανική φίρμα προκειμένου να επισημοποιήσει τη συμμετοχή της στην F1 από το 2026.

Έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις και ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων, η FIA επισημοποίησε τους νέους κανονισμούς κινητήρων της Formula 1 για το 2026. Εκτός από τους υπάρχοντες κατασκευαστές, στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η Audi και η Porsche, τα δύο μεγάλα brand του Volkswagen Group, που έχουν εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή τους για να εισέλθουν στο σπορ (δείτε τι δήλωσε σχετικά στο gMotion by gazzetta ο CEO του Volkswagen Group).

H παγκόσμια ομοσπονδία έχει θέσει ως ημερομηνία την 31η Αυγούστου ώστε όποιος κατασκευαστής ενδιαφέρεται να εισέλθει το 2026 να το δηλώσει και επίσημα. Αυτή η εξέλιξη όμως βάζει δύσκολα στην Audi που πλέον «τρέχει» ώστε να οριστικοποιήσει το σχέδιό της ώστε να εισέλθει στη Formula 1.

Όπως αναφέρει το Sky Germany, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας εμφανίστηκε ανήσυχος, λόγω της ημερομηνίας όπου ανακοινώθηκαν οι κανονισμοί. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι κανονισμοί πέρασαν στο καλοκαιρινό διάλειμμα όταν η Audi AG δεν ήταν διαθέσιμη, καθώς αρκετά άτομα που παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις όπως το διοικητικό συμβούλιο, βρίσκονται σε διακοπές. Είναι κατανοητό σε εμάς πως η διαδικασία εγγραφής νέων κατασκευαστών μονάδων ισχύος για το 2026 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη από την FIA. Η Audi θα εξετάσει λεπτομερώς τους κανονισμούς».

Ο τρόπος με τον οποίο ενδέχεται να δούμε τις Audi και Porsche είναι διαφορετικός. Η πρώτη φίρμα επιθυμεί να εισέλθει με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή, με τις τελευταίες φήμες να τη συνδέουν με την εξαγορά της Sauber, που αγωνίζεται με το όνομα της Alfa Romeo. Από τη μεριά της η Porsche επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο. Αναμένεται λοιπόν να εισέλθει ως προμηθευτής κινητήρων και αναμένεται να συνεργαστεί με τη Red Bull Racing. Μάλιστα, από τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, αναφέρεται το ότι η γερμανική φίρμα μπορεί να αγοράσει μέχρι και το 50% της αγωνιστικής ομάδας των «ταύρων».

Audi F1

Η Porsche σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, έμεινε ευχαριστημένη με την επισημοποίηση των κανονισμών του 2026 και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σύντομα σε ανακοίνωση συνεργασίας με τη Red Bull Racing. Στο πλαίσιο του Grand Prix Ουγγαρίας, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, επιβεβαίωσε πως οι συζητήσεις με τη γερμανική φίρμα βρίσκονται σε καλό δρόμο.

«Υπάρχουν ορισμένα μεγάλα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε προτού τα πράγματα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της Porsche», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!