Polestar: Το πρωτότυπο O₂ θα μπει στην παραγωγή (vid)

Κώστας Παστρίμας
Polestar: Το πρωτότυπο O₂ θα μπει στην παραγωγή (vid)
Το ηλεκτρικό radster από τη θυγατρική της Volvo θα ονομάζεται Polestar 6.

Πριν από λίγους μήνες έγινε η παρουσίαση του O₂, του ηλεκτρικού πρωτότυπου radster της Polestar που εντυπωσίασε με το σχεδιασμό του. Πλέον όμως από τη σουηδική εταιρία επιβεβαιώθηκε ότι το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή και θα έχει το όνομα Polestar 6. Η κυκλοφορία του στους δρόμους αναμένεται το 2026. Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα μπορούν να κάνουν online κράτηση από τώρα.

polestar 6

«Μετά την απίστευτη ανταπόκριση των καταναλωτών και του Τύπου, πήραμε την απόφαση να βάλουμε αυτό το εκπληκτικό roadster στην παραγωγή και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το κάνουμε πραγματικότητα», είπε ο Τόμας Ίνγλελαθ, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Το Polestar 6 είναι ο τέλειος συνδυασμός της ηλεκτρικής απόδοσης και της συγκίνησης που προσφέρει ο καθαρός αέρας».

polestar 6

Το roadster με τη σκληρή οροφή θα κατασκευαστεί πάνω στην ειδική πλατφόρμα από συγκολλημένο αλουμίνιο της Polestar. Θα διαθέτει την ηλεκτρική αρχιτεκτονική υψηλών επιδόσεων, 800 Volt που έχει ήδη επιβεβαιωθεί για το Polestar 5. Αυτό περιλαμβάνει απόδοση έως και 650 kW (884 hp) και 900 Nm από ένα σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων. Ο στόχος της Polestar είναι τα 3,2 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

polestar 6

Για τον εορτασμό της κυκλοφορίας του μοντέλου, προγραμματίζεται η παραγωγή 500 αριθμημένων μονάδων μιας ειδικής έκδοσης, της «Polestar 6 LA Concept edition». Θα διαθέτουν αποκλειστικά το μοναδικό «Sky» μπλε εξωτερικό, το ανοιχτόχρωμο δερμάτινο εσωτερικό και τις μοναδικές ζάντες 21 ιντσών του αρχικού concept Polestar O₂.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!