Porsche: Προβλήματα στον εφοδιασμό καθυστερούν την παραγωγή

Porsche: Προβλήματα στον εφοδιασμό καθυστερούν την παραγωγή

Κώστας Παστρίμας
Porsche: Προβλήματα στον εφοδιασμό καθυστερούν την παραγωγή
Οι ελλείψεις σε εξαρτήματα έχουν πλήξει τη λειτουργία των εργοστασίων της γερμανικής μάρκας.

Η Porsche δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να παραδώσει πολλά αυτοκίνητα λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων matrix που βρίσκονται στα μοντέλα Macan και Panamera. Στη Λειψία της Γερμανίας, όπου παράγονται οι Panamera και Macan, η κατασκευή αρκετών εκατοντάδων οχημάτων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω των προβλημάτων εφοδιασμού με τους προβολείς.

Ο Άλμπερτ Ρέιμολντ, Διευθυντής παραγωγής της Porsche, είπε ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού: «Αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά πολύ οριακά γιατί πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα βελτιωθεί ουσιαστικά η κατάσταση».

porsche

Ο Ρέιμολντ είπε επίσης ότι παρόμοια κατάσταση ισχύει και για τους ημιαγωγούς, όπου επί του παρόντος δεν φαίνεται λύση, και επεσήμανε την ανάγκη για στρατηγικές αλλαγές. «Σκεπτόμενοι το μέλλον, πρέπει να τυποποιήσουμε περισσότερο τα εξαρτήματα για να μειώσουμε την πολυπλοκότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού».

Τους τελευταίους μήνες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή ή ακόμα και να τη σταματήσουν εντελώς λόγω έλλειψης εξαρτημάτων.

Προσοχή στο φυσικό αέριο

Τα προβλήματα στη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τη βιομηχανία με απρόβλεπτους τρόπους, παρά τις προσπάθειες των αυτοκινητοβιομηχανιών να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να την αποκτήσουν από άλλες πηγές: «Η αλυσίδα σπάει πάντα στον πιο αδύναμο κρίκο. Ορισμένες εργασίες εξαρτώνται ιδιαίτερα από το αέριο, όπως η παραγωγή γυαλιού», είπε ο Ρέιμολντ.

Η Porsche παρέδωσε 145.860 οχήματα στους πελάτες της το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!